Huis Tuin

Huis Tuin

De problemen met de zorg voor Orchideeën

Van de meer dan 20.000 verschillende plantensoorten in de orchidee familie , Phalaenopsis , Cattleya en Dendrobium zijn de soort het meest geschikt voor de teelt in de woning. Ondanks wat je misschien hebt gehoord over orchideeën zijn hoge onderhoudskosten en hard te groeien , kunnen ze daadwerkelijk worden heel succesvol geteeld en met weinig problemen bij het voorzien van de juiste teelt eisen . Gebruik deze eenvoudige tips om eventuele problemen die u kan hebben met uw indoor orchideeën overwinnen . Potgrond

meeste orchideeën gekweekt in het huis zijn inheems in tropische en subtropische Zuid-Amerika , waar ze worden gevonden groeien op de zijkanten van de bomen . Deze exotische en intrigerende planten gebruik gemodificeerde luchtwortels aan vocht en voedingsstoffen uit hun omgeving . Wanneer binnen gekweekt , moeten orchideeën worden opgepot in grove potgrond om te voorkomen dat hun wortels verstikken door gebrek aan zuurstof . Gebruik een commerciële orchidee potgrond of combineer gelijke delen veenmos , redwood schors , kurk , houtskool en vulkanisch gesteente om je eigen te maken . Plant orchideeën in goed drainerende planten containers op hetzelfde niveau waren ze groeien in hun tuincentrum containers.
Sunlight

Orchideeën hebben zeer bijzondere zonlicht eisen en het verstrekken van de onjuiste hoeveelheid licht kan leiden tot een plant die brandt , verwelkt of niet bloeien. Voor de beste resultaten , situeren orchideeën in gedeeltelijke zon locaties die helder krijgen , maar indirect , zonlicht voor een minimum van vier uur per dag. De universiteit van Tennessee adviseert het plaatsen van orchideeën op de vensterbank van een raam met een op het zuiden , oosten of westen blootstelling aan ervoor te zorgen dat zij ontvangen het zonlicht nodig voor een gezonde ontwikkeling .
Water

Weten hoeveel water om te voorzien in uw orchideeën kan hard zijn voor beginnende kwekers . Just Add Ice Orchideeën beveelt het besproeien van orchideeën via het ijsblokje manier van water geven om wekelijks water een beetje minder stressvol . Neem drie standaard - formaat ijsblokjes en schik ze op het oppervlak van de potgrond . Als de ijsblokjes smelten , zal het water druppelen via de potgrond gelijkmatig hydrateren de wortels zonder hen verdrinken . Voorkom dat orchideeën te zitten in stilstaand water om te voorkomen dat hun wortels gaan rotten .
Temperatuur en vochtigheid

Het verstrekken van de juiste binnenklimaat is essentieel voor een succesvolle orchidee teelt. Proberen orchideeën groeien in een ongeschikte omgeving kan ervoor zorgen dat ze verwelken , geel of laten hun bladeren vallen . Temperatuur en vochtigheid gerelateerde orchidee problemen te vermijden , zet je thermostaat een temperatuur overdag tussen 68 en 75 graden Celsius te houden . Verlaag de temperatuur met 10 graden 's nachts naar de koelere temperaturen' s nachts dat ze buiten in hun eigen klimaat zou ervaren na te bootsen. Orchideeën presteren het beste in 50 tot 70 procent relatieve vochtigheid . De eenvoudigste manier om de relatieve vochtigheid tot een niveau dat geschikt is voor orchideeën te verhogen is om een ​​koele mist luchtbevochtiger draaien in de ruimte waar ze worden gehouden .
Ziekten en plagen

Zelfs wanneer binnen gekweekt , orchideeën zijn gevoelig voor problemen met een aantal gemeenschappelijke insecten en botanische ziekten . Wees op de uitkijk voor ongedierte zoals bladluizen , wolluizen , trips, spint , varenrouwmug , slakken . Kies de insecten uit de orchideeën met de hand, zodra je ze opmerkt . Zwabberen de bladeren met een watje die is gedrenkt in alcohol om toekomstige besmettingen te ontmoedigen . Behandel getroffen orchideeën met een tuinbouw olie of insecticide als insect problemen aanhouden . Verkleurde bloemen en donker, geringd vlekken op het blad geven dat uw orchideeën lijdt aan een schimmelziekte ; behandelen met een fungicide product om het probleem te verhelpen .

Orchidee versus de Calla Lelie

Zowel de orchidee en de calla lelie zijn gewild voor hun unieke en opzichtige bloemen. Ze worden vaak gebruikt als snijbloem in boeketten , vaak samen in een bloemstuk . Elke plant heeft vele variëteiten , die elk bloemen van verschillende vormen en kleuren . Naast hun waarde als snijbloemen , elk wordt gekoesterd in huizen en tuinen in het hele land . De overeenkomsten eindigen hier echter, zoals

Meer dan ooit