Home & Garden >> Huis Tuin >> Plants, Flowers & Herbs >> orchideeën >> Content

Moet ik mijn Twinkle Star Orchid in de badkamer voor de Steam

? Als een soort Oncidium orchidee , miniatuur Twinkle Stars behoren tot de zwaarste van orchideeën , zich aanpassen aan omgevingen gemakkelijker dan andere rassen . Echter , de bloemen nog bepaalde eisen . Luchtvochtigheid is een belangrijke factor in Twinkle Star gezondheid , maar badkamers kan de stoom overdrijven . Vochtigheid

Oncidium zoals de Twinkle Star niet zo veel vocht als andere orchideeën nodig hebben . Dertig tot 60 procent luchtvochtigheid is voldoende , volgens de Universiteit van Tennessee "Growing Orchideeën in het huis . " Zoals douches luchtvochtigheid in de badkamer kan oplopen tot 70 procent of meer voor enkele uren , kan badkamers Twinkle Star orchideeën geven te veel vochtigheid .
Problemen met Steam

Badkamer stoom gunstig voor sommige orchideeën , maar te veel vocht kan leiden tot schimmelziekten . Dit geldt vooral als je onder de douche 's nachts , het verhogen van de luchtvochtigheid voor het verlaten van Twinkle Star orchideeën in het donker , niet in staat om te drogen . Natte bladeren kan dan leiden tot schimmelgroei of rotten . Luchtstroom helpt deze problemen te voorkomen , maar slechts een badkamer met ramen ontvangen luchtbeweging .
Andere factoren

Oncidium , Twinkle Star orchideeën vereisen meer licht dan andere orchideeën , en badkamers hebben de neiging te donker te zijn. Oncidium orchideeën hebt minimaal een vol uur zon per dag , maar een aantal uren in een helder verlichte raam is gezondste . De universiteit van Tennessee adviseert een raam op het zuiden . Twinkle Stars moeten ook goed drogen tussen beregeningen ; stomende badkamers dit verhinderen.
Alternatieven voor de Badkamer

In plaats van het plaatsen van uw Twinkle Star orchidee in de badkamer , dan kunt u de vochtigheid te verlagen, gezonder te verhogen door het te plaatsen de buurt van een luchtbevochtiger of op een dienblad gevuld met vochtig grind. U kunt ook plaats hem in een kamer naast de deur naar de badkamer , laten weken in de tweedehands badkamer stoom als het drijft uit de badkamer . Om schimmelziekte of rotten , water te vermijden of nevel de Twinkle Star in de ochtend en laat het drogen van de avond .


From:http://tuin.98905.com/plants-flowers-herbs/orchids/1002109920.html

Auteursrecht © Huis Tuin Alle rechten voorbehouden.