Home & Garden >> Huis Tuin >> Plants, Flowers & Herbs >> orchideeën >> Content

Groeiende Orchideeën in Wet Potten

Orchideeën zijn dankbare kamerplanten als je meester een paar teelttechnieken , inclusief de juiste drenken. Omdat over-en underwatering zijn potentiële doodvonnissen voor de meeste kamerplanten , veel tuinders producten kopen , zoals Nat Pots , om vocht op peil te houden . Door het ontwerp , Wet potten houden het vochtgehalte constant met een minimum aan onderhoud . Niet alle planten profiteren van een verblijf constant vochtig, echter. Identificeer uw orchidee en haar favoriete omgeving te bepalen welk type van de pot te voorzien . Achtergrond

Wet Potten zijn beschikbaar in de Verenigde Staten in een paar maten , die elk bestaan ​​uit een buitenste helder glas pot en een innerlijke terra cotta pot . Tuinders gedeeltelijk de glazen bak met water en de terra cotta pot met een plant gepot in een beplanting mengsel vullen . Het plaatsen van de plant op de glazen container kan de pot om water te absorberen door middel van haar lemen muren. Verkopers raden de middelgrote pot voor orchideeën groeien . Deze bestaat uit een 7-inch - deep glascontainer , 7 1 /2 cm in diameter, met een 5 1/2-inch-diameter terra cotta insert .
Water Needs
< br >

Hoewel er vele duizenden soorten orchideeën , de meeste zijn epifyten , die verschillende wortelstelsel en water nodig heeft dan de traditionele kamerplanten groeien in de bodem in potten hebben . Epifytische orchidee wortels kunnen gemakkelijk rotten uit overbewatering . Natte Potten leveren consistente vocht aan orchidee wortels kan een probleem zijn als het groeimedium bevat te veel water , maar als je de aanbevolen poreuze bast medium in plaats van potgrond gebruiken , moeten de wortels wit en mollig blijven. De natte potten zijn ontworpen om hogere vochtgehalten verstrekken wanneer de uitwendige houder gevuld tot nabij de top . Lagere behoefte aan water Orchids ' geven aan dat het het beste om het waterpeil laag te houden totdat u het niveau dat u nodig hebt om het oppotten medium vochtig te bepalen, maar niet nat .
Vochtigheid

meeste orchideeën liever hogere vochtigheidsgraad dan worden gevonden in de typische huis ; de American Orchid Society beveelt ongeveer 60 procent luchtvochtigheid . Omdat het water geplaatst in de buitenste glazen container van de Wet Pot houdt niet alleen het groeimedium vochtig , maar draagt ​​bij aan het vochtgehalte in de lucht , kan Natte Potten helpen verhogen luchtvochtigheid rond uw orchideeën . U kunt andere manieren om de luchtvochtigheid te verhogen voorkeur . Bijvoorbeeld , het plaatsen van uw planten op een dienblad met grind of kiezels met een waterpeil onder de hoogte van de stenen bewaard is een manier om de vochtigheid te bieden voor alle kamerplanten die vochtiger lucht nodig . Hele huis of kamer luchtbevochtigers voor je eigen comfort zal ook profiteren van uw orchideeën .
Overwegingen

Als je een notoire underwaterer , misschien Wet Potten uw orchideeën te redden van uitdroging en uiteindelijk de dood . Als je de neiging om veel water , echter, zult u merken dat het opwaarderen van uw Wet Pots biedt te veel vocht en kan uw orchidee wortels rotten , zelfs als je hebt gebruikt een juiste groeimedium . U kan nodig zijn om het waterpeil in uw Wet Pot aanpassen om het beste voldoen aan water en vocht de behoeften van uw orchidee. Houd het niveau hoger bij buitentemperaturen stijgen of wanneer u uw huis te verwarmen tijdens kouder weer . Als u wilt proberen self-water containers naar orchideeën groeien , zijn er andere ontwerpen die u kunt kopen . Als alternatief kan je zelfgemaakte self-water containers net zo effectief als Natte Pots vinden .


From:http://tuin.98905.com/plants-flowers-herbs/orchids/1002026236.html

Auteursrecht © Huis Tuin Alle rechten voorbehouden.