Home & Garden >> Huis Tuin >> Plants, Flowers & Herbs >> Indoor Growing >> Content

Moet ik Snijd de bladeren van een Spathiphyllum

? Spathiphyllum is vaker een beroep vrede lelie en is een tropische bladplant vaak binnen gekweekt . De plant is in de familie van Aronskelkachtigen waarin een interessante holle witte schutblad rondom de kolf hebben . De glanzende bladeren zijn de kroon op het werk als de bloem is klaar bloei en moeten afgestoft en schoon worden gehouden . Dode en beschadigde bladeren moeten worden afgesneden , maar snoeien is niet nodig of gewenst . Beschrijving

De vrede lelie heeft een brede , zwaard - vormige bladeren die glanzend en donkergroen zijn . De bladeren zijn sterk dooraderd met een dikke mid - rib en curve uit aantrekkelijk in een dikke fontein vorm . Spathiphyllum produceert een bloeiwijze bestaat uit een kap wit tot crème schutblad dat is een gemodificeerde blad. Binnen het schutblad is een zwaar geweven en hobbelig spits genaamd de kolf . De bloemen zijn biseksueel en de taken van pollen en embryonale productie al in de bloeiwijze . De plant bloeit een keer per jaar in de late winter en het heeft een trage tot matige groei .
Cultuur

De planten komen oorspronkelijk uit de tropische regenwouden van Midden-Amerika en moet in een goed gedraineerde aanplant medium vochtig, maar niet doorweekt worden gehouden. Veel telers denken dat ze overbewatering de plant, omdat de bladeren kunnen geel of bruin aan de randen. De bruine randen zijn te wijten aan te hoge lichtniveaus . De plant moet groeien in indirect licht voor de beste gebladerte . Je kunt gewoon trim de uiteinden af waar ze bruin geworden . Bemesten uw vrede lelie eenmaal per jaar aan het begin van het groeiseizoen en verpotten wanneer het - wortel gebonden .
Ziekten

Sommige ziekten van spathiphyllum zal de mooie bladeren beschadigen. In deze gevallen is het vaak nodig om de bladeren te verwijderen door te snijden ze neer op de basis van de stengel . Phytophthora bladvlekkenziekte is een schimmelziekte die verwelking en verkleuring op de bladeren veroorzaakt. Myrothecium bladvlekkenziekte wordt veroorzaakt door opspattend water op de bladeren die besmettelijke sporen bevat . Xanthomonas produceert water doordrenkte laesies en is gebruikelijk wanneer vrede lelie wordt geteeld in de buurt van een Dieffenbachia . Al deze blad problemen kunnen worden beperkt of voorkomen door de bladeren schoon en droog , het water geven van de bodem en de toenemende luchtcirculatie waar de plant wordt geteeld .
Gebladerte Onderhoud
< p > Het blad kan ook verkleuren of misvormd als gevolg van insecten zoals wittevlieg , trips , wolluis en vele andere plagen . Insecticide zeep en gebladerte baden werken meestal voor de meeste insecten te bestrijden. De schade die ze achterlaten kan zijn vlekken, gedolven weefsel , verwelking , roetdauw en blad verdraaiingen . Het maakt de plant meer aantrekkelijk als je beschadigd blad weefsel te verwijderen . Snijd de bladeren aan de basis van de stengel , niet de bladsteel , om te voorkomen dat bruine lelijke voort uit verpest het uiterlijk van de plant.


From:http://tuin.98905.com/plants-flowers-herbs/indoor-growing/1002109745.html

Auteursrecht © Huis Tuin Alle rechten voorbehouden.