Home & Garden >> Huis Tuin >> Plants, Flowers & Herbs >> Indoor Growing >> Content

Hoe maak je een Clivia Verpot

Bloeiende clivia ( Clivia ) - ook wel postnatale lelie of Kaffir lelie - bloeit uitbundig in de late winter en het vroege voorjaar . Deze groenblijvende planten groeien buiten in Amerikaanse ministerie van Landbouw planten winterhardheid zones 9 tot en met 11 , maar ook gedijen als zowel binnen als buiten potplanten . Een clivia vereist verpotten als de wortels duwen tot aan het bodemoppervlak en zichtbaar zijn, of ongeveer eenmaal per drie jaar te worden. Verpotten clivia in het voorjaar na de installatie de bloei cyclus voltooid. Wat je
Pot nodig met drainage gaten
Potgrond
bot mes
Toon meer instructies
1

Selecteer een pot met bodem drainage gaten dat is een maat groter dan de huidige clivia container. Bijvoorbeeld , verpotten in een 12 - inch - diameter container als de plant eerder groeien in een pot 10-inch diameter . Kopen van 2

Place 2 centimeter van de standaard potgrond in de container . Water de aarde licht tot vocht juist begint te druppelen uit de bodem van de pot .

Schuif 3 een bot mes rond de binnenkant van de clivia 's pot aan de grond en kluit los . Zet de pot op zijn kant en schuif de clivia uit de pot , dreunende de bodem van de pot om de plant los te maken indien nodig.
4

Stel de clivia in de nieuwe pot . Voeg meer grond onder de kluit , indien nodig , naar de top van de wortels verheffen tot 1 inch onder de potrand .
5

Vul de pot met extra grond tot cliviabloem gepot op de dezelfde diepte het groeide op vooraf . Water de bodem tot vocht druppelt uit de bodem van de pot . Voeg meer bodem als het nestelt zich onder de bovenkant van de kluit na het gieten .

Stel
6 de verpot clivia bij een raam waar het halfschaduw of lichte maar indirect de hele dag zonlicht ontvangt . Water de plant als de bovenste 1-2 cm van de bodem droog aanvoelt .


From:http://tuin.98905.com/plants-flowers-herbs/indoor-growing/1002026063.html

Auteursrecht © Huis Tuin Alle rechten voorbehouden.