Home & Garden >> Huis Tuin >> Plants, Flowers & Herbs >> Herb Basics >> Content

Gebruik van Acacia

De acacia boom is genoemd naar het Griekse woord " akis " , wat betekent " scherpe punt " en werd oorspronkelijk gebruikt om de doornige struiken en bomen die groeiden in West-Azië en Afrika te beschrijven. De meeste soorten van acacia hebben nog steeds deze karakteristieke doornen, met uitzondering van die in Australië . De bladeren , zaden en schors van de acaciaboom zijn eeuwenlang gebruikt voor verschillende doeleinden . Medicinaal gebruik

Acacia is gebruikt in de traditionele geneeskunde te hoog cholesterol, diabetes , kanker , gingivitis , zweertjes in de mond , faryngitis , en indigestie te behandelen bij kinderen . Het hout van de acacia catechu kan worden ingekookt en vervolgens verdampt , een acacia -extract wordt gebruikt als bloedstelpend medicijn te creëren - die kunnen helpen verlichten van kleine huidirritaties . In de Ayurvedische geneeskunde wordt acacia nilotica verondersteld om een mogelijke remedie voor vroegtijdige ejaculatie . Acacia heeft geen bekende bijwerkingen als een medische oplossing te hebben, maar je moet altijd uw arts te raadplegen voordat u een nieuwe behandeling .
Voedsel Gebruikt

Veel Aziatische landen gebruiken acacia zaden als een ingrediënt koken . In de Thaise keuken acacia zaden gaan in soepen , curry's en sitr -fries. Acaciahoning - gemaakt door bijen die de acacia bloem gebruiken als veevoeder - wordt genoten om zijn delicate , bloemige smaak , de transparantie en de goede werking textuur , het is een van de weinige meiden die niet kristalliseren . In Mexicaanse keuken het vlakke , groene acacia boom peulen , die bekend staat als Guajes , ruwe met guacamole worden gegeten , of gekookt en gemaakt in een saus of beignets . In gedroogde Mexico acacia zaden kunnen ook worden geroosterd en gezouten en diende als een tussendoortje .
Decoratieve Gebruikt

Bepaalde acaciasoorten worden gekweekt in tuinen als ornamenten - zoals acacia dealbata of zilver vlechtwerk , die zilveren bladeren en heldere gele bloemen heeft , en acacia xanthophloea of koorts boom. In Zuid-Europa acacia baileyana , acacia dealbata , acacia pycnantha en acacia retinodes worden verkocht door bloemisten als snijbloem die verwijzen naar hen als " mimosa . " De sier soorten acacia kan ook fungeren als een afschrikmiddel voor indringers en vandalen , omdat de prominente scherpe doornen bruikbaar maken thuis security tools als ze worden gepositioneerd onder ramen en naast regenpijpen . Hun verschijning maakt ze een meer esthetisch alternatief voor valse muren en hekken .


From:http://tuin.98905.com/plants-flowers-herbs/herb-basics/1002108643.html

Auteursrecht © Huis Tuin Alle rechten voorbehouden.