Home & Garden >> Huis Tuin >> Plants, Flowers & Herbs >> Herb Basics >> Content

Doel van laurier

De wasachtige donkergroene bladeren van de Laurus nobilis boom zijn altijd aanwezig in een moderne keuken en ze hebben een oude geschiedenis, met name in Griekenland . Volgens de "Encyclopedia of Spices , " het orakel van Delphi snoof de rook van brandende laurierblaadjes om haar in een trance-achtige toestand. Vandaag , laurier toepassingen zijn minder exotisch. Gedroogde laurierbladeren worden voornamelijk gebruikt als specerij en worden vaak weggestopt in keukenkastjes , alleen in gebruik moeten worden gedrukt op de oneven gelegenheid. Koken

De licht bittere en hartige smaak van laurier worden vaak gebruikt in rijke gerechten meestal langzaam gekookt . Gebruik baai in soepen , stoofschotels en sauzen die kan worden aangemoedigd door zijn mediterrane smaak . Plooi een of twee in de pot tijdens het koken vis of kip . Let op : . Bay bladeren moeten uit onze gerechten worden gevist voor het opdienen
Decoreren

Neem een ​​pagina uit de Grieken , die hun hoofd versierd met laurier - laurierblaadjes - - en maak een slinger op te hangen in uw keuken . De donkergroene blaadjes verse baai , die groeit in warmere klimaten , zoals Californië en Florida , zijn ideaal omdat ze een licht aromatische geur . Als ze drogen natuurlijk , zullen ze een duistere matte groen. Plus ze zijn een natuurlijke afschrikmiddel voor huishoudelijke ongedierte zoals mieren . Houd in gedachten dat Californië bay ( Umbellularia californica ) is niet hetzelfde als Laurus nobilis . Gebruik het voor versiering, niet om te koken .
Geneeskunde


de Middeleeuwen werden laurierblaadjes beschouwd als een wondermiddel , en werden zelfs gebruikt om te induceren abortus . Vandaag , laurier zijn nuttig bij de behandeling van maagzweren en migraine , maar volgens Healthline , is er weinig onderzoek dat wijst op de medicinale werkzaamheid van laurier in de behandeling van deze specifieke aandoeningen . Aan de andere kant , hoewel, het Amerikaanse ministerie van Landbouw haalt onderzoek aan waar laurierblaadjes de glucose en lipide -profielen bij mensen met diabetes type 2 hebben verbeterd .
Ander gebruik
< p > Heb je mieren ? Zich te ontdoen van hen. De laurinezuur in de baai fungeert als een insecticide . Gewoon verfrommelen wat laurier en leg ze in de wegen die mieren ' om ze af te weren. Plaats enkele laurierblaadjes op de bodem van uw afval kunt om nieuwsgierig insecten en ander ongedierte af te schrikken . Maak pomander van laurierblaadjes op te hangen in de kast om motten af te weren. Drop een blad of twee in je bloem om de griezelige beestjes op afstand te houden .


From:http://tuin.98905.com/plants-flowers-herbs/herb-basics/1002108325.html

Auteursrecht © Huis Tuin Alle rechten voorbehouden.