Home & Garden >> Huis Tuin >> Plants, Flowers & Herbs >> Herb Basics >> Content

Hoe om te drogen en opslaan oregobladeren na een vorst of koud weer

Verse oregano gekweekt in uw eigen tuin voegt meer smaak aan huisgemaakte voedsel dan kruiden uit een potje . Maar zodra het koud wordt , duurt het extra aandacht en inspanning om uw eigen bodem oregano voor later gebruik te bewaren . Oregano zal niet overleven een harde vorst , dus kijk het weer en doe je best om het kruid te oogsten voordat de temperatuur dalen . Als een vorst optreedt voordat u dit kunt doen , oogsten de oregano zo spoedig mogelijk daarna aan de smaak van de oregano behouden . Wat je nodig hebt
Schaar
Butcher papier
twistties
String ( optioneel ) op luchtdichte containers
Toon meer instructies
1 < p> Harvest oregano door het knippen van de stelen 2-3 cm onder de onderste bladeren . Verzamel de oregano in bundels van ongeveer 4-6 takjes. Scheur de bladeren die dood of zwart zijn als gevolg van vorstschade . Kopen van 2

Wikkel een stukje slager papier losjes om elke bundel als verpakking een klein boeket . Draai het papier om het einde van de oregano stengels , zorg dat de bladeren niet te vermorzelen .

Wikkel 3 een twist stropdas strak om de stengels en papier van elke bundel om het te beveiligen . Vorm het ene uiteinde van de twist binden in een haak of bind een touwtje rond de bundel om het op te hangen.
4

Hang de bundels ondersteboven ( stengels naar boven ) op een koele, droge binnenruimte totdat de bladeren zijn volledig uitgedroogd . Dit kan tot een week , afhankelijk van uw klimaat en waar je ze hangen .
5

Breek de bladeren van de stengels en de bladeren op te slaan in een luchtdichte container . Controleer de container voor condensatie na een dag of twee . Als enige heeft gevormd , veeg uit de verpakking en leg de oregobladeren te drogen in de open lucht voor een andere dag of twee , leggen een vel slager papier losjes over hen voor bescherming alvorens terug te keren ze naar de luchtdichte verpakking. Controleer op condensatie na een dag of twee en indien nodig herhalen .


From:http://tuin.98905.com/plants-flowers-herbs/herb-basics/1002025800.html

Auteursrecht © Huis Tuin Alle rechten voorbehouden.