Home & Garden >> Huis Tuin >> Plants, Flowers & Herbs >> kweken van groenten >> Content

Wat te doen als een Pompoen Gets Worms

Wormen in pompoenen zijn de larven stadium van een van de vele tuin insecten die hun eieren leggen op of in de buurt van de pompoen plant. Als de eieren uitkomen , de larven boren in de wijnstok , bladeren of vruchten te voeden . Om zich te ontdoen van de wormen , moet u het insect dader te identificeren en maatregelen nemen om de larven en volwassen insecten uit te roeien . Verscheidene opkomende strategieën en praktijken kunnen helpen dit probleem te verhelpen in pompoenen en in de toekomst pompoen gewassen. Identificeer het Insect
Om de wormen te controleren , eerst het insect dat de wormen geproduceerd te identificeren.

Voordat je goed wormen kunnen behandelen in pompoenen , moet u het insect dat de productie van de worm te identificeren. De meest voorkomende insecten die pompoenen aanvallen zijn squash wijnstok boorders , gestreepte komkommer kevers en pickleworms . Kijk voor volwassen en larven stadia van deze plagen in de pompoen patch . Volwassen squash wijnstok boorders lijken op wespen en zijn donker - gekleurd met oranje vlekken op de buik. Hun larven zijn crèmekleurig met bruine koppen en zijn ongeveer 1 cm lang . Gestreept komkommer kevers zijn geel , 1/4-inch-long kevers met drie zwarte strepen op hun vleugels . Hun larven zijn 3/8-inch lang en zijn wit met een bruine kop . Pickleworms zijn de larven stadium van een kleine bruine en gele mot die alleen 's nachts actief . De larven zijn geelachtig - groene wormen met bruine koppen .
Squash Vine Borers

Squash wijnstok boorders deponeren hun eieren aan de basis van de planten . Zodra de eieren uit en de larven voer de wijnstokken , zal insecticiden niet doordringen in de stam en hen doden. Gebruik gele vangplaten aan de volwassen boorders detecteren. Als ze actief zijn in de pompoenen , spray of stof de pompoen planten met insecticiden die carbaryl , permethrine , esfenvaleraat bithinfren of als het actieve bestanddeel , gemengd en toegepast volgens het label . Voeg ten minste tweemaal met tussenpozen gesuggereerd door de fabrikant . Als je kunt detecteren waar de larven de steel hebt ingevoerd , maak een lichte snede bij de ingang , dan verwijderen en vernietigen van de larven . Bedek de snede van de wijnstok met 1 centimeter van de bodem . De fabriek zal soms herstellen en verder te groeien .
Gestreepte Kever van de Komkommer

Striped komkommer kevers voeden zich met de opkomende bladeren, stengels en vruchten , en larven voeden zich met delen van de pompoen plant die de bodem op te nemen. De kever draagt ​​ook dodelijke bacteriële verwelkingsziekte , die overwintert in hun lichaam en infecteert alle leden van de pompoen familie . U kunt spuiten of stof insecticiden die carbaryl bevatten of rotenone op de pompoen planten als komkommer kevers en hun larven aanwezig zijn. Solliciteer sprays gemaakt van spuitpoeders, beveelt de Ohio State University Extension , omdat pompoen bladeren zijn gevoelig voor vloeibaar concentraat .
Pickleworms
Voor een gezonde oogst van pompoenen , blijf een stap voor de insecten en wormen .

Pickleworms worden vaak gevonden in pompoenen in de zuidelijke delen van de Verenigde Staten . De volwassen mot legt haar eitjes op de bladeren en bloesems van pompoenen . In een paar dagen komen de eitjes uit , en de wormen beginnen voeden met de plant bladeren, stengels en bloemen . Als de pompoenen op de plant hebben gevormd , zal pickleworms vaak voeden op de korst en het interieur van de pompoen . Omdat de mot is alleen actief 's nachts , de Universiteit van Florida Uitbreiding adviseert met betrekking tot de pompoen planten met drijvende rij dekt elke avond . Verwijder de deksels overdag om insecten aan de bloesems bestuiven. Als pickleworms zijn al aanwezig , stof of nevel pompoen planten met Bacillus thuringiensis of Bt , een biologische insecticide , volgens de aanwijzingen op het etiket .
Worm Preventie

Om besmetting te voorkomen wormen in pompoenen , opruimen en onmiddellijk na de oogst alle pompoenwijnstokken vernietigen. Schoon puin van de tuin na het seizoen , omdat ongedierte vaak overwinteren in de bodem. Je moet ook pompoenen planten op een andere locatie in de tuin elk jaar. Als pickleworm is een probleem in uw locatie , plantaardige pompoenen vroeg in het seizoen , omdat de volwassen mot is minder actief in koeler weer .


From:http://tuin.98905.com/plants-flowers-herbs/growing-vegetables/1002107814.html

Auteursrecht © Huis Tuin Alle rechten voorbehouden.