Huis Tuin

Huis Tuin

Hoe om te groeien Ailsa Craig Uien

Ailsa Craig uien zijn zeer grote zoete witte uien . Deze Schotse erfstuk uien zijn zacht , sappig en smaakvol, en worden vaak geteeld voor inschrijving in landbouwbeurs plantaardige wedstrijden. Een enkele Ailsa Craig ui kan omhoog van £ 7 gewicht wanneer ze groeien onder ideale omstandigheden . Vanaf Ailsa Craig uien uit zaad kunt u de verste sprong op het groeiseizoen te geven , kan de groeiende uien weerhouden van de bloei en is aanzienlijk goedkoper dan het verbouwen van plantuien . Wat je nodig hebt
Ailsa Craig uienzaden
- Seed startende middelgrote
telen trays
kweeklampen
Schaar
Compost
spitten vork & Bar hark
Warren schoffel
Plastic lepel en vis emulsie meststof
Water
Snoeischijven
manden of netzakken
Toon meer instructies
Beginnend Zaden
1

Vul zaad bakken met zaad startende middelgrote 10-12 weken voor de verwachte laatste vorst datum . Gebruik een plastic lepel te boren , of kleine lichte inkeping lijnen maken , langs het oppervlak van het zaad startende middelgrote , ongeveer drie centimeter van elkaar . Kopen van 2

Bestrooi Ailsa Craig uienzaden in het boren , en het deksel ze lichtjes met ongeveer een kwart inch van - zaad startende middelgrote . Water de kweekbakken totdat het zaad startende middelgrote vochtig is . Plaats de laden onder kweeklampen en houden de zaaddragende startende middelgrote vochtig totdat de zaailingen zijn ongeveer 4 centimeter lang .
3

Trim de Ailsa Craig ui zaailingen met een schaar als ze eenmaal 4 centimeter in bereiken hoogte . Handhaaf de zaailingen op niet groter dan 4 centimeter , totdat de gemiddelde laatste vorst datum . Trimmen maakt de planten gespierder en sterker.
Transplanteren en Teelt
4

Net voordat u in de buurt gemiddelde laatste vorst datum , bereiden de ui bed door het opnemen van voldoende hoeveelheden van rijpe compost in de bodem met een vork spitten . Strijk het bed met een bar hark .
5

Maak transplantatie boormachines met een Warren schoffel , met de puntige pijlvormige schoffel tip rechte lijn inkepingen te maken in het oppervlak van uw bereid ui bed tot een diepte van ongeveer 1 cm . Plaats de rijen ongeveer 18 centimeter uit elkaar .
6

Water de trays goed , gebruik dan een plastic lepel op te tillen en voorzichtig de Ailsa Craig zaailingen scheiden. Plaats de wortel einde van elke zaailing in de voorbereide boormachine ongeveer zes centimeter uit elkaar en bedek de wortels met aarde . Water in de zaailingen met een verdunde oplossing van visemulsie meststof de meststof mengen met water op ongeveer de helft van de kracht van aanwijzingen van de fabrikant .
7

Water ui bed regelmatig via de groeiseizoen indien is niet voldoende regen om de grond vochtig te houden . Bemesten met vis emulsie kunstmest , gemengd met water om de specificaties van de fabrikant , om de drie tot vier weken .
Harvest
8

Stop besproeien en bemesten de uien wanneer de toppen beginnen bukken , meestal rond half augustus . Observeer uw ui bed tot bijna alle toppen hebben omgebogen .
9

Op een droge zonnige dag , als het weer wordt voorspeld regen te blijven voor meerdere dagen, gebruik maken van een vork spitten op til de rijen van rijpe Ailsa Craig uien uit de grond . Laat de uien liggen gedurende enkele dagen op de grond te drogen in de zon.
10

Verzamel de geoogste uien met de hand, borstelen het vuil nog steeds vasthouden aan hen. Knip bladeren en wortels met snoeiers , en leg de uien in netzakken of manden .
11

Bewaar de zakken of manden van uien op een koele , droge plaats . Ailsa Craig uien zijn zoet en sappig en niet lang bewaren , vooral in warme temperaturen , dus plan over het gebruik van hen binnen zes weken na de oogst.

Groeiende Uien in Planters

Uien voegen een rijke smaak aan het ontbijt , lunch en diner gerechten over de hele wereld . Uien zijn een van de eenvoudigere groenten te kweken , zelfs voor beginnende tuiniers , of u werkbare grond beschikbaar is of heb je alleen planters voor de teelt . In tegenstelling tot planten die grote potten vereisen , kan een enkele ui groeien in een pot zo klein als 6 centimeter over . Zodra uw uien w

Meer dan ooit