Home & Garden >> Huis Tuin >> Plants, Flowers & Herbs >> kweken van groenten >> Content

Hoe te Pumpkins Propagate

Pompoenen vereisen een lang groeiseizoen , en omdat de planten zijn zeer vorst -tender , kunnen tuinders in noordelijke klimaten moeten zaden binnenshuis beginnen om een ​​voorsprong te krijgen . In midden en het zuiden van de Verenigde Staten , tuinders hebben meestal genoeg vorstvrije dagen om zaden te planten rechtstreeks in de bodem . Bodemtemperatuur op 70 graden Fahrenheit zijn optimaal voor pompoen zaden te ontkiemen . Omdat pompoenen zijn wijnstokken die gemakkelijk wortel waar nodes contact op met de bodem , kunt u ook planten groeien van stekken . Wat je
Tuin helmstok nodig , optionele
Hand graven gereedschap
Compost
zaden van de pompoen
Potgrond
Vanaf potten, 8 - tot 12 - inch Electric warmte mat voor zaad te beginnen , optionele
Snoeischijven
Pompoen stekjes
Toon meer instructies
direct zaaien

Till 1 de tuingrond in het voorjaar tot een diepte van tenminste 8 cm . Verpulveren de grond totdat het is licht en luchtig ; Verwijder grote stenen en breken kluiten . kopen van 2

Spreid een laagje compost over de groeiende gebied . Till of hark in de compost totdat het wordt opgenomen in de bodem. Onthouden van het lopen op de geprepareerde planten gebied .
3

Hill de voorbereide grond waar je pompoenen zullen planten met behulp van handgereedschap , een kleine geul rond elke heuvel als je de grond te verplaatsen . Hills moet 8 tot 10 centimeter hoger dan de oorspronkelijke bodem niveau te helpen zorgen voor een goede afwatering . Ruimte heuvels 4-6 meter uit elkaar , afhankelijk van de grootte van de pompoen je groeit .
4

Plant 05:56 pompoenpitten per hill 1 inch diep en ongeveer 5 centimeter van elkaar in een cirkel op de heuvel . Aandrukken de bodem om de zaden te dekken . Na de zaden ontkiemen , en twee of drie echte bladeren ontvouwen in ongeveer 10 tot 12 dagen , dun om de sterkste twee fabrieken in elke heuvel.
Van Zaailingen
5

Vul 8-inch of groter starter potten met potgrond of compost ongeveer 4-6 weken voor de laatste verwachte datum vorst in uw omgeving .
6

Plant 02:58 pompoenpitten 1 centimeter diep in iedere starter pot . Water de potten en leg ze op een warme plek met geen tocht . Gebruik een zaad beginnen elektrische verwarming mat om te helpen zorgen voor een consistente bodemtemperatuur , indien gewenst. Kieming moet plaatsvinden in zeven tot 10 dagen .

Geef
7 de potten met acht tot 10 uur helder licht dagelijks . Gebruik de elektrische installaties lichten , indien nodig, om de juiste daglengte simuleren . Dun de zaailingen om de sterkste twee in elke pot als echte bladeren verschijnen .
8

Transplant de zaailingen om voorbereide tuingrond als de grond is opgewarmd . Plant een pot per heuvel , met heuvels afstand 3 meter uit elkaar .
Van Stekken
9

Neem stekken in de herfst van een gevestigde , produceren pompoenrank . De meest haalbare stekken zijn op knooppunten waar de wijnstok de bodem heeft gecontacteerd en wortels hebben ontwikkeld . Een lange sectie van pompoenrank kan meerdere geworteld knooppunten. Kijk voor geworteld knooppunten die secundaire groei terminals , of nieuwe wijnstokken begint te groeien als een nieuwe ' tak ' van de oorspronkelijke wijnstok hebben .
10

de wortels Graaf bij elk knooppunt naar het gedeelte van de wijnstok los . Snijd de losgemaakte wijnstok uit de plant met scherpe snoeiers .
11

Snijd de wortels knooppunten elkaar met snoeiers . Snijd de wijnstok in secties met een geworteld knooppunt in elke sectie . Doe de nieuwe groei terminals op de geworteld knooppunten niet te verstoren. De groei terminals nieuwe pompoenwijnstokken geworden .
12

Plant the geworteld knooppunten in 12 - inch potten gevuld met potgrond of compost . Water hen genoeg om de grond vochtig , maar niet vochtig houden . Oude bladeren kunnen verdorren binnen de eerste paar dagen , maar de nieuwe groei terminals zal binnenkort overnemen .


From:http://tuin.98905.com/plants-flowers-herbs/growing-vegetables/1002025776.html

Auteursrecht © Huis Tuin Alle rechten voorbehouden.