Home & Garden >> Huis Tuin >> Plants, Flowers & Herbs >> kweken van groenten >> Content

Pepper Plant Root Schade

Of ze produceren zoete of hete vruchten , peper planten zijn kwetsbaar en moeten zorgen als ze geplant . Ze moet dan zorgvuldig worden onderhouden gedurende hun groeiseizoen . Peper planten ondiep wortelstelsel dat tijdens het planten en oogsten door plagen , ziekten of veranderingen in het weer kunnen worden beschadigd . U kunt nieuwe wortels ontkiemen op een peper plant die is beschadigd door het in een glas water . Wanneer de plant vormt een aanzienlijke nieuwe wortels , over te dragen aan een planter gevuld met potgrond tot de wortel structuur te versterken voordat u het uit in de tuin . Planten en oogsten

Tuinders kunnen per ongeluk de wortels van paprika zaailingen bij het planten ze in de tuin beschadigen. Graaf een gat in de tuin twee keer de grootte van de kluit op uw peperplant zaailingen . Verwijder de hele zaailing kluit , met de omliggende grond , van de starter pot. Voorzichtig los van de grond met je handen , niet een troffel , uitspreiden de wortels als je de plant te plaatsen in het gat . Voedingsstoffen die nodig zijn voor de plant om sterke wortels te bouwen door de integratie van compost of ander organisch materiaal in de opvulling en water grondig . Leg weed papier of stro rond de plant de noodzaak voor het trekken van onkruid , die wortels te minimaliseren. Bij het oogsten van paprika's , laat ze niet uit je planten, omdat daarmee de plant kan ontwortelen ; Gebruik een scherp mes of schaar om ze af te snijden plaats .
Plagen

Een groot aantal plagen in de tuin kan je peper planten aanvallen en beschadigen hun wortel structuren . Mollen en woelmuizen reizen door zachte , zandige grond en zal de wortels kauwen van peper planten ; want dit gebeurt onder de grond , weet u niet het gebeurde totdat de planten verwelken en sterven . Behandel de omtrek van de tuin met mol en veldmuis afstotend en aanstampen zichtbare tunnels of gaten . Ongedierte zoals microscopische wortelknobbelaaltjes zal ook de wortels van paprika planten beschadigen door het verstoren van hun vermogen om voedingsstoffen en water absorberen en vermindering van de totale rootvolume . Vruchtwisseling kan helpen beperken de schade door nematoden peperplanten .
Ziekten

Pepper planten zijn vatbaar voor ziekten die aanval hun wortelstelsel . Phytophthora wortelrot optreedt in planten geplaatst in zware grond die niet goed uitlekken. Rhizoctonia wortelrot , een bodemgebonden schimmel , aanvallen zowel zaailingen en volwassen planten , waardoor laesies op de stam en taproots . Om ziekten te voorkomen, moet de grond rond de peperplant vrij van vuil ; afknippen van de plant onderste bladeren om voldoende luchtstroom te waarborgen; roteren gewassen jaarlijks , en niet te veel water . Tijdens het natte , koude periodes , jonge planten zijn gevoelig voor demping af , waarbij een schimmel veroorzaakt de wortels rotten .
Weer

Het weer kan een aanzienlijke impact hebben op de de gezondheid en productiviteit van uw peper planten omdat ze oppervlakkig wortelstelsel . Heeft paprikaplanten niet uiteengezet totdat alle gevaar van vorst voorbij is . Als de watermoleculen in de wortels van de planten te bevriezen , zullen de planten sterven . Plant ze in de volle zon , maar in een gebied beschermd tegen de wind, die dan kan blazen jonge planten en breek wortels. Op dezelfde manier kan te veel regen of water de grond zachter rond je pepers en een verzwakking van de wortel structuur , waardoor ze te trekken uit de grond .


From:http://tuin.98905.com/plants-flowers-herbs/growing-vegetables/1002025769.html

Auteursrecht © Huis Tuin Alle rechten voorbehouden.