Home & Garden >> Huis Tuin >> Plants, Flowers & Herbs >> kweken van groenten >> Content

Waarom doet Bloemkool Turn Purple & Hebben Fuzz op het

? Wanneer groenten beginnen te problemen te ontwikkelen - of op zijn minst beginnen te vreemd uit - meer dan een factor kan worden betrokken . In het geval van bloemkool ( Brassica oleracea spp . ) , Bijvoorbeeld , kunt u het hoofd van een andere kleur dan de klassieke witte vinden , terwijl ook merken ongewone gezwellen op de plant. Als de kop is paars en de bladeren of stengels zijn fuzzy kijken , de kans groot dat de oorzaken van de twee bijzondere kenmerken zijn los van elkaar. Controleer de Variety

De meest voor de hand liggende oorzaak van een bloemkool ontwikkelen van een paarse kop is dat je onbewust hebt gekocht een paarse bloemkool variëteit. Technisch gezien is dit type is niet een bloemkool helemaal niet, maar smaakt als gewone witte bloemkool . Controleer het label op uw zaailing of zaad pakket . Rassen zoals ' Purple van Sicilië " bloemkool , Botanisch gezien , paars types broccoli ( Brassica oleracea spp ) , hoewel hun hoofden ontwikkelen bloemkool - achtige wrongel . Eet ze rauw of gekookt . Als ze worden gekookt , zullen ze een broccoli groen.
Blootstelling aan de zon

Wanneer witte bloemkool planten kleuren paars , is het waarschijnlijk dat zij zijn blootgesteld aan de zon zonder bescherming . Bloemkool het beste doen in het zonnige locaties , maar alleen wanneer geplant in de tijd om te rijpen tijdens de koudere maanden. Op het hoogtepunt van de zomer , hoge hitte en directe blootstelling aan de stralen van de zon soms resulteren in een toename van de pigmentatie , met name in de kwetsbare planten hoofden . De wrongel kan een paars- rode kleur te zetten . Om wrongel roomwitte houden , nemen de beschermende maatregel bekend als blancheren . Wanneer bloemkool hoofden geblancheerd , zijn hun hoofden beschermd door een overkapping. Vaak bladeren van de plant zijn groot genoeg om het hoofd te bedekken , vooral als plaats gehouden met touw of zelfs een wasknijper . Papieren zakken vastgemaakt rond de hoofden kan houden ook bloemkool wrongel uit te draaien paars.
Paars op Stelen

Als je hele installatie niet paars is geworden , maar slechts delen van de steel kan een ziekte worden vermeld . Hoewel bloemkool is niet zo gevoelig voor de ziekte bekend als zwarte been kool is , is het mogelijk voor bloemkool de schimmelziekte contract . Als u vindt bruinachtige vlekken op de stengels van sommige van uw bloemkool zaailingen , controleren om te zien of ze hebben donkerpaars randen, die zwart been aangeeft . Onmiddellijk verwijderen van de aangetaste zaailingen . In de komende jaren , niet bloemkool waar andere koolsoorten gewassen , zoals broccoli en kool , in het verleden gegroeid groeien .
" Fuzzy " Ziekten

Sommige schimmelziekten kan een fuzzy of " donzig " veroorzaken kijk op bloemkool planten, vooral de bladeren . Als de bladeren zijn onder wazig en hebben geel- bruine vlekken op de top, kan valse meeldauw de boosdoener zijn . Regenachtige , koele veren en te - dicht aanplant kan bijdragen aan het probleem . Echte meeldauw , die geeft laat een fuzzy aspect aan beide zijden van bladeren , kunnen voorkomen zelfs bij droog weer , vooral als de bloemkool te dicht afstand . Witte schimmel , een derde schimmelziekte , geeft een verwarde blik op zowel stengels en bladeren , en kan verwelken en rotten van plantendelen veroorzaken . De primaire oorzaak van de witte schimmel is de bodem die niet opdrogen op het oppervlak .
Preventie

Planting bloemkool in verhoogde bedden , en op een royale afstand , kan verminderen van de incidenten van valse meeldauw in de komende jaren . De verhoogde luchtcirculatie als gevolg van grotere afstand is ook een goede controle voor echte meeldauw , zoals het planten in een zonnige omgeving en het gebruik van slow - release meststof . Als uw tuin praktijken lijken bemoedigend witte schimmel , gebruik verhoogde bedden , misschien in combinatie met druppelbevloeiing dat de bodem onder de oppervlakte plast . Tussenruimte de planten verder uit elkaar kunt ook bezuinigen op een witte schimmel problemen . Ongeacht het type schimmel " vaagheid " dat lijkt te zijn waardoor je bloemkool problemen , het vernietigen van aangetaste delen van planten of zaailingen wanneer ze verschijnen kan helpen verspreiding te voorkomen. Groeiende bloemkool en andere koolsoorten in een ander deel van uw tuin elk jaar kunnen ook de verspreiding van de ziekte tegen te gaan.


From:http://tuin.98905.com/plants-flowers-herbs/growing-vegetables/1002025684.html

Auteursrecht © Huis Tuin Alle rechten voorbehouden.