Huis Tuin

Huis Tuin

< P > Field Dichtheid testen wordt gebruikt tijdens de bouwsector op de bodem

Hoe een gebied Dichtheid Test . De dichtheid van de bodem wordt gecontroleerd op de bodem voldoende dichtheid voor verdichting en ondersteuning van het gebouw of weg die wordt gebouwd . Het veld dichtheidstest vergelijkt de resultaten van de dichtheid die in de bodem tot een laboratorium verdichting dichtheid . De vergelijking bepaalt het percentage verdichting in de geteste bodem.
Wat je nodig hebt
Nuclear gauge
Boor staaf
Instructions
1 < p > Bereid een vlakke ondergrond van de bodem op de testlocatie . De onderkant van de meter apparaat nucleaire moeten contact met het oppervlak te maken. Verwijder eventuele losse grond of ander materiaal van de testsite voor het testen.
2 < p > Boor een gat van twee centimeter dieper dan de maximale bodem testen diepte , met behulp van de boorstang .

3 < p > Plaats de nucleaire meter op de voorbereide vlakke bodem oppervlak en steek de sonde in het gat . Zorg ervoor dat de meter goed is geplaatst en zitten stevig op het oppervlak , met de sonde in contact komt met de zijkant van de sonde gat detectoren .
4 < p > Voer de test drie keer . Re - plaats aan de meter tussen elke test. Noteer de dichtheid en vochtigheid van elke testcyclus . De meter zal de standaard dichtheid niveau , veld droge dichtheid , veld natte dichtheid en het vochtgehalte te lezen .
5 < p > Vergelijk de resultaten van uw velddichtheid uw bekende laboratorium controle dichtheid . De meeste landen hebben een verdichting regelcurve de kenmerken van de bodem dat gebied vertegenwoordigen . De state Department of Transportation artikelen publiceren over verdichting controle curves . Bijvoorbeeld , de New York State Department of transprotation Geotechniek afdeling heeft een uitstekende verdichting controle curve .
? Is het goed is om Gebruik Pine Mulch Rond Tomatenplanten om onkruid te bestrijden

Mulching rond tomaten biedt een aantal voordelen : het vasthouden van water is sterk toegenomen in de bodem , onkruid minder kans om te groeien , en bodemziekten zijn minder waarschijnlijk te verspreiden naar de stengels en de onderste bladeren . Vele materialen , zowel organische als anorganische , worden gebruikt voor tuin mulchen . Een traditionele bron van gratis mulch is naalden vergoten is v

Meer dan ooit