Huis Tuin

Huis Tuin

Hoeveel Bodem naar Ten Tomatenplanten plant

?

Een tomatenplant kan £ 10 te produceren . van fruit in één seizoen . Ten tomatenplanten genoeg voor vers fruit eten , en inblikken , voor de meeste families . Tomaten moeten voldoende grond groeien , evenals veel zonlicht en water . Plant ze in een grote tuin perceel of in containers.
Plantafstand

Tomatenplanten groeien krachtig , het produceren van 6 meter lange wijnstokken binnen één seizoen . Space planten met ten minste 2 meter tussen hen en 3-4 meter tussen de rijen . Voor 10 tomatenplanten , dan heb je één rij 25 meter lang , of twee rijen moet 12 meter lang en op een afstand 3 tot 4 meter uit elkaar . Plan op ongeveer 75 vierkante meter van de bodem voor 10 tomatenplanten.
Soil Hoeveelheden

Als je vervoeren in top bodem voor verhoogde bedden of voor een tuin , zult u moet ongeveer 50 kubieke meter of twee kubieke meter om het gebied te vullen met 8 centimeter van de bodem . De meest economische manier om deze veel teelaarde kopen is in bulk via een commerciële landschap bedrijf. De hoeveelheid organische stof in de bovengrond varieert sterk . Om hoge kwaliteit van de bodem te garanderen , verminderen de hoeveelheid teelaarde door een derde en vervang het met compost of mest .
Teeltwijze

Teeltwijze bepaalt ook hoe veel aarde die je nodig hebt . Tomaten ingezet om een ​​enkel spel staat of latwerk vereisen minder ruimte dan die gekooide of toegestaan ​​om wildgroei op de grond . Voor een maximale efficiëntie , staak of latwerk tomaten en ruimte ze 2 meter uit elkaar . Space gekooide tomaten 3 meter uit elkaar en op de grond tomaten 4 meter uit elkaar . Compacte struik tomatenrassen minder ruimte in dan uitgestrekte erfstuk onbepaalde soorten nemen ook .
Overwegingen

Niet beknibbelen op de ruimte bij de teelt van tomaten . Crowded tomaten produceren minder vruchten en zijn meer vatbaar voor de ziekte problemen . Als tuin ruimte een probleem , plant minder tomatenplanten of groeien ze in containers . Tomaten groeien goed in 5 - liter containers .

Late Blight Tomaat Spray

Phytophthora is een verwoestende schimmelziekte die tomaten treft naast aardappelen en, incidenteel , paprika en aubergine . De aardappelziekte schimmel verantwoordelijk was voor de Ierse aardappel hongersnood in de jaren 1840 en blijft een ernstig probleem in zowel de commerciële als thuis tomaat tuinen zijn. Het beheersen van de aardappelziekte vereist een goede culturele praktijken , en in jare

Meer dan ooit