Huis Tuin

Huis Tuin

Wat zijn de levensomstandigheden voor een Brandywine Tomaat Plant

?

Tomaten komen in een grote verscheidenheid aan cultivars die veel keuzes voor thuis plantaardige tuinders bieden . Erfstukken ouder zijn cultivars die tuinders vertrouwen voor goede smaak en all-around winterhardheid . De Brandywine tomaat is een van de beter bekende erfstuk types die veel telers liever . Het creëren van de beste leefomstandigheden voor uw Brandywine tomatenplanten zal u helpen om de beste opbrengst van deze smakelijke cultivar produceren .
Erfgoedverscheidenheden

Heirloom tomaten zijn in het algemeen de tand des tijd . Doorgegeven van generatie op generatie , deze tomaten groeien trouw aan genetische type jaar na jaar. Ze staan ​​bekend om hun goede smaak , een balans van rijke , tomaat zoetheid en taart zuur , volgens Carol O'Meara , meester tuinman voor Colorado State University Extension . Van de vele erfstuk rassen , de Brandywine heeft een reputatie voor betrouwbare groei en goede productie .
Brandywine Tomaat

De Brandywine tomaat biedt een groot formaat , tot 1-1 /2 pond per tomaat , met een verscheidenheid van kleuren en rijke smaak . De bladeren zijn ovaal en glad als die van de aardappel , in plaats van de gebruikelijke puntige -edge vorm van tomaten bladeren . De oudste type nog steeds als de beste smaak . Het vlees smelt in je mond , met een goede zoet - zuur balans. Deze tomaten vereisen dezelfde basiszorg en de groeiomstandigheden van andere tomaten , maar met aandacht voor de ondersteuning van de lange , onbepaalde wijnstokken .
Planting Brandywines

Net als bij andere tomaten , moeten erfstukken goed doorlatende grond rijk aan organisch materiaal . Werk compost in de top 6 tot 9 centimeter van tuingrond te krijgen getransplanteerd tomaten uit om een ​​goede start , merkt horticulturalist Larry Bass van North Carolina State University Cooperative Extension Dienst . Heirlooms moeten 1-1 /2 tot 2 meter tussen planten , en 3 tot 4 meter tussen de rijen . Nieuwe planten profiteren van een starter bevruchting van £ 1 van 8-8-8 meststof in 10 liter water .
Handhaving Brandywines

Een van de kooi of ring planten te ontwikkelen fruit beschermen . Staking planten zullen grotere tomaten , maar minder van hen te produceren . Zorgvuldige training van onbepaalde rassen zoals Brandywine zal fruit te houden van de ontwikkeling van bodemziekten . Sidedressing de planten met 8-8-8 of 10-10-10 kunstmest als vruchten begint te ontwikkelen levert de voedingsstoffen die het ontwikkelen van fruit vereist . Irrigeren planten tot een diepte van 6 tot 8 inch wekelijks .
Brandywine Problemen

Brandywine tomaten mogen ongelijk rijpen , groene kleur rond de schouders waar het fruit hecht aan de steel . Catfacing , een littekens en misvormingen veroorzaakt door slechte bestuiving en andere omstandigheden , kan lelijk zijn, maar heeft geen invloed op de smaak . Scheurvorming kan optreden wanneer planten ervaren afwisselend droge periodes en natte periodes . Bladluizen, kleine insecten die plantensappen zuigen , kunnen planten besmetten . Verjagen ze met een spray van water uit een hogedrukslang . Neusrot creëert zwart aan de steel einde van tomaten , wat wijst op een tekort aan calcium . Controle bladvlekken en bacterievuur met een all -purpose fungicide .

Thuisgebruik van Stof en Sprays voor tomatenplanten

Tomatenplanten zijn gevoelig voor verschillende ziekten en insecten . De beste manier om uw tomatenteelt te beschermen is om stof of spray uw planten met insecticiden en fungiciden . Insecticide en fungicide stof kan effectief zijn , maar een grotere hoeveelheid wordt meestal vereist dan met spray toepassingen . Om deze reden , veel tuinders liever hun tomatenplanten nevel met insecticide oplossin

Meer dan ooit