Home & Garden >> Huis Tuin >> Plants, Flowers & Herbs >> De teelt van tomaten >> Content

Ideaal Indoor Temperaturen voor Tomatoes

Tomaten zijn een van de meest geteelde groenten in de wereld, van IJsland in het noorden tot de Falkland -eilanden in het zuiden , en vele plaatsen in tussen . De tomaat is een voorbeeld van een vrucht die een grote oogst kan produceren in een relatief kleine ruimte , en er zijn duizenden variëteiten die goed groeien, zowel binnen als buiten. Hoewel geclassificeerd als een vrucht , wordt de tomaat over het algemeen behandeld als groente vanwege zijn lage suikergehalte en hartige smaak .
Waar

Er zijn drie overdekte plaatsen die ideaal zijn voor de teelt van tomaten . De eerste is op een vensterbank ; Er zijn speciale soorten tomaten die klein genoeg om comfortabel groeien op een vensterbank zijn . Het belangrijkste is dat de vensterbank ligt op het zuiden en het planten van elke tocht worden gehouden . De tweede plaats wordt onder kweeklampen , die de planten in staat stellen om de 12 tot 16 uur licht ze nodig hebben per dag te krijgen . Dit is vooral van belang tijdens de winter , wanneer de dagen korter . Ten derde kan tomaten worden gekweekt in een kas . Dit laat in veel natuurlijk licht , en tomaten kunnen goed groeien als de temperatuur wordt geregeld .
Types

De beste soorten tomaten binnen te kweken zijn kersen of pruimen indeterminates . Onbepaald planten blijven groeien en fruit tot ze worden tegengehouden door vorst , wat betekent dat ze zullen groeien door de winter, wanneer binnen gehouden . Determinate types produceren een beperkt aantal fruit over 2 tot 3 weken . Hoewel onbepaalde planten groeien voortdurend , ze zijn niet moeilijk te beheersen , zodat het niet altijd noodzakelijk kiezen label " compact ". Een goede reden om kersen of pruimen rassen kiezen is dat ze produceren veel kleine vruchten die snel rijpt .
Temperatuur

De ideale temperatuur voor de teelt van tomaten binnenshuis is 65 85 graden . Als uw huis is koeler dan dit of tochtig , en u niet beschikt over een verwarmde kas , kan een kachel of een zaailing warmte mat nuttig zijn. Deze zorgen voor de planten hebben de warmte die ze nodig hebben in de bodem om consequent gedurende de koelere maanden groeien .
Opslaan

De verse , rijpe tomaten beter af zijn opgeslagen uit de koelkast . De smaak van tomaten blijft ontwikkelen gedurende enkele dagen na de vruchten geplukt van de plant , maar het is beter als ze niet worden bewaard veel langer . Ondertussen slaan de vrucht bij kamertemperatuur . De koelkast veroorzaakt tomaten om de smaak te verliezen en ontwikkelen een onaangename korrelige textuur . Elke tomaten die zijn opgeslagen in de koelkast zal herwinnen sommige van hun smaak als het wordt bewaard bij kamertemperatuur voor een dag voor het eten .

From:http://tuin.98905.com/plants-flowers-herbs/growing-tomatoes/1002133159.html

Auteursrecht © Huis Tuin Alle rechten voorbehouden.