Home & Garden >> Huis Tuin >> Plants, Flowers & Herbs >> groeiende Zonnebloemen >> Content

De oogsttijd van de Zonnebloemen

Het is geen wonder dat veel ouders kiezen zonnebloemen voor eerste - plant groeit ervaring van hun kind : Ze zijn gemakkelijk te kweken uit zaad , indrukwekkend groot en kleurrijk , en produceren van eetbare zaden . Maar meer dan een populaire achtertuin bloem , de zonnebloem is een inheemse Noord-Amerikaanse gewas geteeld voor de zaden en olie. Zelfs als je gewoon het kweken van een paar exemplaren in uw huis tuin , zal de grote bloem je belonen met een lekkere oogst . Klaar Tekenen van Rijpheid

De zonnebloem is klaar om te oogsten wanneer de achterkant van haar bloem hoofd wordt bruin en de zaden rijp zijn om het punt dat ze op het punt om uit te vallen . Een zeker teken dat een zonnebloem is nog niet helemaal klaar voor de oogst is als de zaden niet gemakkelijk pop uit . Bij warm , droog weer , zal de zaden natuurlijk rijpen aan de plant . Wanneer de bloemhoofdjes verschrompelen en de zaden zijn gemakkelijk te verwijderen --- een indicator dat ze rijp zijn --- knip de plant stengel aan de grond . Vogels , eekhoorns en andere dieren weten wanneer zonnebloempitten rijp zijn , ook, dus sommige tuinders dekken de bloem hoofd met een bruine papieren zak ooit de achterkant van het hoofd wordt geel . Op dit punt, de zaden rijp zijn , maar nog niet droog genoeg om te oogsten .
Natte weersomstandigheden

Nat weer remt de afrijping van de plant . Om het rijpingsproces op weg te helpen , snijd de planten op de grond en overbrengen naar een droge , koele plaats te drogen . Zodra de bloemhoofdjes verschrompelen , knip ze uit hun stengels en afwerking drogen ze in een oven wendde zich tot de laagste stand . Plaats het zaad koppen in enkele lagen op de oven rekken , met de deur op een kier
oogsten van de zaden

Wanneer de hoofden grondig gedroogd. - buiten of in de oven - knip ze uit de stengels en het verzamelen van de zaden door op te staan ​​elke kop op zijn kant en schot kon met een hamer of je hand . Bewaar de zaden in papieren zakken in een droge , goed geventileerde plaats . Natte zaden niet goed opslaan.
Roosteren Sunflower Seeds

Roosteren zonnebloempitten is eenvoudig beloning na een succesvolle oogst . Meng een kopje zaden met 2 tl. van plantaardige olie en 1 tl . zout . Verwarm het mengsel in een koekenpan op laag vuur , onder voortdurend roeren totdat de zaden worden heet. Anders, plaats de zaden , olie en zout in een ondiepe pan en rooster in de oven op 300 graden F voor 30 tot 40 minuten al roerend ongeveer elke 10 minuten .
De Stelen
< br >

Zodra u de zonnebloempitten hebben verzameld en opgeslagen , kan de stengels worden gedroogd voor gebruik in tuinhaarden of tuinhaarden . De resulterende as is rijk aan kalium , een gunstig meststof voor wortelgewassen zoals aardappelen . Verscheurde zonnebloem stengels maken ook een effectieve mulch .


From:http://tuin.98905.com/plants-flowers-herbs/growing-sunflowers/1002025051.html

Auteursrecht © Huis Tuin Alle rechten voorbehouden.