Huis Tuin

Huis Tuin

Classificaties van Zonnebloemen

Je noemt het een zonnebloem , maar de volledige naam is Plantae Tracheobionta Spermatophyta Angiospermae Eudicotyledon asteridae Asterales Asteraceae Helianthus annuus L. Dankzij botanicus Carl Linnaeus , die wordt gecrediteerd met het ontwikkelen van het systeem voor het classificeren van planten door geslacht en soort , we korten wetenschappelijke naam van de gemeenschappelijke zonnebloem om Helianthus annuus . Maar als je wilt begrijpen hoe een plant --- in dit geval , de zonnebloem --- past in de wereld , onderzoekt zij de langere naam . Brittanië Op zoek

De zonnebloem behoort tot het plantenrijk . Dit betekent simpelweg het behoort tot het plantenrijk , in tegenstelling tot het dierenrijk of een ander koninkrijk .
Subkingdom

Het volgende deel van de naam van de gemeenschappelijke zonnebloem verwijst naar haar subkingdom : Tracheobionta . Planten die tot deze subkingdom vasculaire planten met een systeem van aderen van die voedingsstoffen tijdens hun structuren . Planten met vasculaire systemen kunnen veel groter dan die zonder vasculaire systemen groeien , omdat ze in staat om voedingsstoffen en water tegen de zwaartekracht vervoermiddel gedurende een grotere structuur . In tegenstelling, mos is een klassiek voorbeeld van een niet-vasculaire planten .
Superdivision en Division

Het volgende stuk van de naam van de zonnebloem is , Spermatophyta , identificeert de plant superdivision . Superdivision naam van de gemeenschappelijke zonnebloem geeft aan dat het reproduceert uit zaden . Zaadplanten zijn onderverdeeld in twee hoofdgroepen : naakt zaad planten en bloeiende planten . Angiospermae , het volgende deel van de wetenschappelijke naam van de gemeenschappelijke zonnebloem is , geeft aan dat de gemeenschappelijke zonnebloem is een bloeiende plant . Bloeiende planten zijn verder verdeeld in zes verschillende groepen . De zonnebloem behoort tot de groep van bloeiende planten genoemd Eudicotyledon .
Subklasse , Orde en Gezin

De volgende drie delen van de naam van de gemeenschappelijke zonnebloem zijn de subklasse , orde en familie : asteridae , Asterales en Asteraceae . Deze namen gewoon smal , en meer expliciet definiëren de familie van bloemen waartoe de zonnebloem behoort . De Asteraceae of Aster , familie bevat 477 geslachten .
Genus

In de indeling van planten, families definiëren groepen van geslachten die gemeenschappelijke kenmerken hebben . Van de bijna 500 soorten van de familie Aster , gemeenschappelijke zonnebloem behoort tot het geslacht Helianthus . Dit geslacht bevat ongeveer 70 soorten , een aantal dat enigszins vloeibaar als nieuwe soorten worden ontdekt en oude soorten worden gecombineerd .
Soorten en plantkundige

De zonnebloem behoort tot de soorten annuus die , vertaald uit het Latijn betekent ' jaarlijks . " De letter " L ", die na de soortnaam wordt , identificeert de botanicus die wetenschappelijk beschreven de plant. Toevallig, de L in de naam van de gemeenschappelijke zonnebloem verwijst naar Carl Linnaeus .
Latijns

De wetenschappelijke namen van planten worden in het Latijn geschreven . Terwijl de volledige Latijnse naam van een plant helpt definiëren zijn plaats in het leven , zal je meestal ziet een plant alleen genoemd door haar geslacht en soort . De gemeenschappelijke zonnebloem " Helianthus annuus " gewoon vertaalt naar " Zonnebloem, jaarlijks . "
Cultivars

De gemeenschappelijke jaarlijkse zonnebloem is beschikbaar in vele cultivars of rassen. Wanneer we kijken naar zonnebloemzaad pakketten op een tuincentrum , kunt u Helianthus annuum " Russian Giant ', dat is een gigantische zonnebloem of Helianthus annuum " Autumn Beauty , " een kleinere cultivar die fall- achtige kleuren weergeeft zien . De cultivar is niet opgenomen in de Latijnse wetenschappelijke naam ; het is een beschrijving te helpen tuinders en wetenschappers identificeren van een bepaald ras binnen een soort .

zonnebloemen & Hun Soil

De zonnebloemen zijn een van de snelst groeiende planten van de natuur , in staat tot een hoogte van 8 tot 12 meter te bereiken in zes maanden. In tegenstelling tot veel bloemen, zonnebloemen zijn ook een belangrijke bron van voedsel en hun zaden kunnen worden gegeten of geperst voor olie , terwijl de rompen in voeder worden verleend voor vee . Met de juiste voorbereiding van de grond en zorg, kun

Meer dan ooit