Home & Garden >> Huis Tuin >> Plants, Flowers & Herbs >> groeiende Zonnebloemen >> Content

Kan een Dwerg Zonnebloem groeien in een kleine pot Indoors

? Kleurrijke zonnebloemen bieden grote jaarlijkse bloemen buiten , maar u kunt ook genieten van deze zonnige bloemen binnen. Zonnebloemen groeien als eenjarige planten , zodat de kamerplanten slechts gedurende het zomerseizoen. Dwerg rassen zijn het best geschikt om indoor pot cultuur , omdat ze vereisen slechts een kleine container te voorzien in hun behoeften bodem . Oppotten Eisen

Dwarf zonnebloemen groeien meestal niet hoger dan 2 meter. Kies een pot 6 - inch diameter met een gelijke diepte aan voldoende ruimte voor de wortels en om topheaviness voorkomen . Potten moet ten minste een bodem drainage gat voor overtollig water bevatten om uit te lekken uit de grond . Gebruik een lekbak onder de pot , zodat de afvoer water niet een puinhoop binnenshuis maken . Elke kwaliteit potgrond werkt goed voor zonnebloemen , zolang het goed beluchte en niet gemakkelijk comprimeren . U kunt een kwekerij zaailing planten per pot of zaaien een zonnebloemzaad direct in de pot in het vroege voorjaar .
Zonlicht en warmte

De grootste uitdaging voor de binnen teelt is het verstrekken van de zonnebloem met voldoende zonlicht . Zet de pot in een venster dat ten minste zes uur direct zonlicht ontvangt . De zonnebloem steel kan zwak en langbenige worden als de plant voortdurend bereiken naar het zonlicht . Zorg voor voldoende licht en draaien van de pot elke twee tot drie dagen, zodat de bloem ontvangt zonlicht aan alle kanten voorkomt hoogbenigheid . Een binnentemperatuur dat blijft in de buurt van 72 graden tijdens de dag en tot 7 graden koeler 's nachts zorgt voor voldoende warmte voor compacte groei .
Irrigatie

Houd het bodem vochtig te allen tijde , maar vermijd teveel water en drassige bodem . Kamerplanten vereisen doorgaans water om de 3-5 dagen , of als de bovenste centimeter van de grond begint te droog aanvoelen . Leeg het lekbakje onder de pot na elke watergift zodat de grond niet de uitgelekte water absorberen . Bij het ​​water geven , vermijd natmaken van de bladeren . Natte bladeren zijn meer vatbaar voor schimmel-en bacteriële infecties , vooral in de koelere en lagere - licht in het huis . De planten water aan de basis, zodat het vocht absorbeert snel in de bodem in plaats van zittend op bladoppervlakken .
Bemesting

Pot geteelde zonnebloemen moeten regelmatig bevruchting tot vullen de voedingsstoffen in de bodem als de bloem gebruikt ze . Een oplosbare meststof geformuleerd voor bloeiende planten , zoals 15-5-15 verhouding mengsel, werkt goed voor de meeste dwergzonnebloem variëteiten . Breng de meststof om de twee weken op de helft van het tarief aanbevolen op de meststof label voor de grootte van de pot . Stop alle bemesting zodra de bloemknoppen beginnen te zwellen . Bemesten tijdens de bloeiperiode zorgt ervoor dat de bloemen sneller dalen.


From:http://tuin.98905.com/plants-flowers-herbs/growing-sunflowers/1002024991.html

Auteursrecht © Huis Tuin Alle rechten voorbehouden.