Huis Tuin

Huis Tuin

Hoe je aardbeien plant in Missouri

Hoewel Missouri is niet de ideale bouwzone voor aardbeien , is het mogelijk om gezonde planten groeien als de juiste procedures worden gevolgd . Ideale rassen voor Missouri zijn: Sparkle , Surecrop , Honeoye , Earliglow en Allstar . Aardbeiplanten mag niet worden toegestaan ​​om fruit het eerste jaar om de planten te vestigen. Dit zal beter gewassen de opbrengst van de volgende jaren .
Wat je nodig hebt
Shovel
Aardbei plantgoed
Troffel
Compost
5-10-5 meststof
Rake
Regenmeter
Straw mulch
Instructions
1

Bereid de bodem door ervoor te zorgen dat de grond voldoende voedingsstoffen. Neem de bodem tot een lokale MU Uitbreiding kantoor om ze van de bodem voor nutriënten te testen. Zij zullen u vertellen wat u moet toevoegen aan uw grond voor de beste aardbei groei . Voeg 5 procent compost naar de top 12 centimeter van de bodem waar de aardbeien zullen worden geplant .
2

Bemest het gehele perceel van de tuin met een 5-10-5 kunstmest . Gebruik £ 10 per 1.000 vierkante meter van de bodem. Meng de meststof in de top 3 tot 4 centimeter van de bodem . Water de bodem om de mest te zinken in staan ​​.
3

Plant de zaailingen in eind maart tot eind april , afhankelijk van wanneer de grond zacht genoeg is . Graaf een schop vol aarde . Knijp de bodem in je hand . Als het breekt , dan kunt u de aardbeien te planten . Doe de aardbeien in een gat je graven in de grond . Zorg ervoor dat alle wortels met aarde bedekken , maar hebben geen betrekking op de stengel . De planten water direct na het planten .
4

Cultiveer de planten elke week. Dit geldt ook voor het opbreken van de omliggende grond met een troffel of hark voor de beluchting en het verwijderen van alle onkruid. Na de eerste zes weken kunt u de teelt te verminderen tot ongeveer om de andere week .
5

Trein lopers om te groeien in rijen . Beslis welke manier u wilt dat de rijen groeien , verplaats dan alle plantaardige ranken die groeien in een andere richting terug naar de oorspronkelijke rij. Dit zal rijen planten te vestigen in plaats van struiken .
6

Installeer een regenmeter in een gebied dat dezelfde hoeveelheid water ontvangt als de aardbeiplanten . Elke week de planten moeten ontvangen ongeveer 1 centimeter water . Als de planten niet zijn ontvangen van genoeg water , geef ze water tot ze ten minste 1 centimeter water hebben gekregen .
7

Verwijder alle bloesems uit de planten het eerste jaar . Je wilt niet dat de planten naar aardbeien groeien dit jaar . Mulch met 2 tot 3 centimeter van stro mulch in november of december aan de planten te beschermen door de winter .
8

Laat bloesems naar de volgende jaren te laten groeien , blijven bemesten en water op dezelfde wijze als de jaar eerder . Oogst bessen dagelijks wanneer ze rijp (meestal in de zomer ) . De planten moeten worden vervangen rond vier jaar , omdat ze stoppen met het produceren van goede vruchten na dit punt .

Hoe maak je een Strawberry Basket line

Maak een hangende aardbei mand om op te hangen in gebieden met beperkte ruimte, zoals een kleine tuin of veranda. Lijn uw aardbei mand met kokos liners die zal fungeren als een barrière om de bodem op zijn plaats te houden , maar zal het ook mogelijk water door te dringen . Maak een grote aardbei bal door het aansluiten van beide pakketten samen en kunt u een groot aantal van de aardbei planten gr

Meer dan ooit