Huis Tuin

Huis Tuin

Verticale Strawberry Growing

Aardbeien groeien op groene wijnstokken die ofwel zijn opgeleid om een ​​verticale draagstructuur klimmen of op natuurlijke wijze klauteren op de grond . De heerlijke bessen zijn een populaire huis tuin vrucht die verlevendigen de ruimte met aantrekkelijke kleur tijdens het groeiseizoen . Hoewel u de planten kunnen groeien op de grond , overwegen groeien ze omhoog naar een verticale tuin voor verbeterde beroep en interesse te creëren . Voordelen

Een geschikte optie voor tuinders met beperkte ruimte , verticale tuin biedt vele voordelen . Niet alleen verticaal geteelde planten een decoratief tintje aan de omgeving , maar ze dienen ook een functioneel doel . Verticaal tuinieren voegt natuurlijke kleur op verschillende niveaus oog , vooral tijdens het groeiseizoen wanneer de groene aardbei wijnstokken produceren rode bessen . De teelt van aardbeien maakt verticaal de planten gemakkelijker te snoeien , te inspecteren voor plagen of ziekten , en de oogst . Verticaal tuinieren bevrijdt grond ruimte , waardoor u andere planten groeien . Het biedt een betere blootstelling aan zonlicht en een verhoogde luchtcirculatie aan de planten. U kunt verticale aanplant gebruiken om onaantrekkelijke delen van uw landschap , zoals een composthoop of hek te verbergen .
Selecteren verticaal ontwerp

aardbeien geteeld kan worden op vele manieren verticaal , afhankelijk van de persoonlijke voorkeur , beschikbare ruimte en het toegekende budget . Als de ruimte beperkt is, groeien een paar planten in een grote plantenbak . Installeer een hoge staak achter elke plant en bevestig groeiende ranken met nylon strips opwaartse groei te bevorderen . Alternatief maakt een drie - of vier - tier montage door 03:57 potten , elk iets kleiner dan de andere . Vul de potten met kwaliteit potgrond en stapel over de grotere. U kunt ook planten aardbeiplanten in een aardbei pot , een commercieel beschikbare pot met gaten langs de zijkanten die groeiruimte biedt aan aardbeien.
Care

Zorg de beplanting site heeft goed drainerende grond en volle zonlicht . Als de groei van de planten in containers , gebruik kwaliteit potgrond vermengd met organische compost of mest . Gebruik potten met voldoende drainage gaten en verspreid grind of aardewerk scherven over de basis van elk om de drainage te verbeteren. Mulch de grond rond de planten , onderhouden effectieve onkruidbestrijding praktijken , bieden 1 tot 1 1/2 centimeter water per week en voeden de planten een goed uitgebalanceerde meststof tijdens het groeiseizoen .
Overwegingen < br Ondanks hun voordelen >

, verticaal gegroeid aardbeien hebben een aantal nadelen. De planten werpen een schaduw op de grond wanneer ze klimmen een hekwerk of ring , dus keuze te beperken voor de grond aanplant. Om deze reden , groeien schaduwminnende planten die gedijen in de bodem onder en rond de tralies . Verticaal geteelde aardbeien worden blootgesteld aan meer zonlicht en wind , waardoor de bodem uitdroogt eerder. Inspecteer aardbeiplanten voor stress die aangeeft onder water of onder - bemesting .

Hoe de zorg voor Aardbeiplanten in Containers

Strawberries kan worden geteeld in bijna elk huis tuin . Als u geen ruimte voor een traditionele aardbei bed hebben , plant ze in containers op een terras of balkon . Zorg voor aardbeiplanten in containers op de juiste verzekert u van maximale fruitteelt uit de kleine ruimte . Terwijl de meeste van de eisen zijn hetzelfde, ongeacht wanneer de vruchten worden gekweekt in een bed of een pot , zijn e

Meer dan ooit