Huis Tuin

Huis Tuin

# >> Huis Tuin >  >> Plants, Flowers & Herbs >> rozenteelt >>

Wat zijn de kenmerken van een Floribunda Rose

?

Het Latijnse woord " floribunda " betekent " veel - bloei ", en het beschrijft perfect de opmerkelijke kenmerk van deze klasse van rozen . Trosrozen zijn populair omdat ze bloeien het hele seizoen , ze hebben aantrekkelijke groei , en ze zijn gemakkelijk te kweken. Meest rozentuinen behoren trosrozen .
Bloemen

trosrozen hebben bloemen in de vorm van thee rozen , hoewel elk individu bloem is vaak wat kleiner . Ze hebben meestal bloem in clusters , dus maken ze een prachtige weergave in de tuin . De meeste soorten bloeien zwaar in de vroege zomer , produceren dan wat bloemen gedurende het groeiseizoen , waardoor ze uiterst nuttig in de tuin maakt . Ze hebben alle kleuren van hybride thee rozen , en veel floribundas zijn geparfumeerd .
Groeiwijze

Typisch, trosrozen zijn kleine , rechtopstaande , bossige struiken . Meest groeien tussen 18 cm en 3 1/2 meter hoog , met ongeveer dezelfde breedte . De struiken hebben glanzende , groene bladeren en zijn aantrekkelijk , zelfs wanneer ze niet in bloei . Een paar klimmen rassen zijn ook beschikbaar. Kleine rassen worden vaak geteeld in potten . Grotere rassen worden geteeld in bedden , zoals randen planten , en als afdekking .
Groeiomstandigheden

floribundas algemeen de voorkeur goede zon en goed doorlatende tuingrond . Een paar soorten zullen bloeien in de halfschaduw . Sommige rassen kunnen arme grond of tamelijk droge omstandigheden tolereren . De meeste van deze rozen hebben wat de winter bescherming in koude klimaten en profiteren van de jaarlijkse snoei en regelmatige deadheading . Als groep , trosrozen zijn relatief resistent tegen de ziekten en plagen die hybride thee rozen moeilijk om te groeien te maken.
Geschiedenis

De floribunda roos werd ontwikkeld als een kruising tussen hybride thee rozen en polyanthas rozen . Kwekers probeerden om een struik die de elegante bloemen van een hybride thee en de herhaalde bloei van polyanthas zou moeten krijgen . De eerste naam cultivar , Gruss an Aachen , werd ontwikkeld in 1909 en is nog steeds verkrijgbaar in de handel vandaag. De term " floribunda " ontwikkeld in 1930 en toegepast op de gehele klasse van rozen . Vandaag , Iceberg is de populairste floribunda roos, en het is beschikbaar als een struik en als klimroos .

Druppelbuis voor wijnstokken

Huiseigenaren die hun eigen groeien druivenranken begrijpen dat het harde werk dat gaat in hun zorg beloont hen met grote , smakelijke , overvloedige druiven . Thuis grapevine telers zijn altijd op zoek naar methoden om de wijnbouw gemakkelijker te maken . Of je ze groeien om het fruit te eten of om wijn te maken , overweeg druppelirrigatie voor uw druivenranken . Grape Cultuur Druiven groeien i

Meer dan ooit