Huis Tuin

Huis Tuin

Wat zijn Angel Face Roses

?

The Angel Face steeg ( Rosa " Angel Face " ) cultivar is het resultaat van een kruising tussen R. " Circus " x R. " Lavender Pinocchio " en R. Het " Sterling Silver . " werd in 1968 geïntroduceerd en won de All - America Rose Selections Award in 1969.
groeiwijze

Angel Face is bladverliezend, zakt zijn bladeren laten vallen en slapende gaat in het najaar in een koud klimaat . Het is beschikbaar in twee vormen . De struik vorm is kort en compact met een volwassen hoogte van 2 tot 3 meter en breedte van 1 tot 2 meter . De klimkist groeit 8 tot 11 meter hoog . Beide vormen hebben glanzende , leerachtige , donkergroene bladeren en doornen op de stokken en stengels.
Blooming Habits

Angel Face is een floribunda roos bloeien vanaf midspring te vallen . De bloemen vormen in sprays of clusters met maximaal negen bloemen per spray. De bloemen 4 - inch diameter zijn groter dan de meeste floribundas . Ze zijn volledig voorzien van dubbel met ongeveer 30 gegolfde bloemblaadjes per bloem. Kleur van de bloemen ' is enigszins beïnvloed door het klimaat . Ze zijn over het algemeen zilverachtig - lavendel maar zijn blauw - lavendel in warme klimaten . Dit zijn zeer geurige bloemen met een citroenachtige of citrusgeur . Ze wonnen de James Alexander Gamble Fragrance Award in 2001. Er werden al 16 van dergelijke onderscheidingen gegeven aan rozen omdat het programma in 1961.
Groeiende Eisen

Plant Angel Face begon rozen , waar zij ontvangen ten minste 4-6 uur direct zonlicht per dag . Zij geven de voorkeur leemachtige grond met een licht zure pH met goede afvoer . Plant ze 2 tot 3 meter van structuren en andere planten voor een goede luchtcirculatie . Ze water in de ochtend meerdere keren per week . Zij hebben behoefte aan 4-6 liter water per week . Het toepassen van 2 tot 3 centimeter van mulch rond de basis houdt vocht vast en houdt de wortels koel .
Winter Protection

Angel Face is winterhard in Amerikaanse ministerie van Landbouw Plant Winterhardheid Zones 5a te 9b . Hoewel het overleeft de winter temperaturen tot min 20 graden , geef struiken en klimmers winter bescherming in de zones 5 en 6. Stimuleer de struik tot slapende door inhouding kunstmest en het verlaten van de bloemen op de plant als ze vervagen , in plaats van deadheading hen gaan . Doe dit in de late zomer of vroege herfst. Na de eerste moord vorst in mid- of late herfst , heuvel 8 tot 12 centimeter verse grond op basis van de struik 's . Laat de grond niet omhoog te trekken uit de hele struik . Leg stro of droge bladeren rond de struik. Rondom de struik met kippengaas houdt het stro en droge bladeren op zijn plaats en zorgt voor extra bescherming. Wikkel jute rond de roos en losjes bind het op zijn plaats . Commerciële producten beschikbaar die beschermen rozenstruiken tegen barre winterweer. Bescherm klimroos stokken of stengels . Wikkel ze in isolatiemateriaal of neem ze uit hun latwerk, leg ze over de grond en bedek ze met verse grond en mulch .

De beste heesterrozen voor arme grond

Struik rozen behoren tot de sterkste van rozen . Ze tolereren koude winters en bestand tegen de meeste ziekten en plagen . Sommige tolereren arme grond en halfschaduw . Ouderwetse rassen zijn hardier dan de moderne hybride rozen struik . Voor het beste resultaat , selecteer een zonnige locatie beschermd tegen de wind , en arme bodems met compost of mest te wijzigen voor het planten. Rosa Belinda

Meer dan ooit