Home & Garden >> Huis Tuin >> Plants, Flowers & Herbs >> rozenteelt >> Content

Hoe lang duurt het voor Bare Root Roses Grow

?

Blote wortel rozen zijn jonge planten verkocht met de blootliggende wortels , gewikkeld in vochtig organisch materiaal in plaats geplant in de bodem. Postorder leveranciers verkopen vaak rozen op deze manier , omdat ze lichter te verzenden . Vaak exemplaren verscheept als blote wortel planten zijn ook slapende en zijn nog niet begonnen actieve lente groei . Scheepvaart slapende , kale wortel rozen vermindert de kans dat de groei van de planten zal worden gehinderd door transplantatie schok. In het algemeen , de groeipercentages variëren afhankelijk van soort en ras , maar blote wortel planten nemen een jaar of twee in te halen om hun container verwanten .
Verschillen

Containerized rozen verkocht in kwekerijen of tuincentra zijn meestal volledig doorbladerd out en soms zelfs in bloei wanneer ze worden verkocht in de lente , zomer of herfst . Daarentegen zijn blote wortel rozen meestal verkocht in de vroege lente en komen vaak zonder actieve groei . Het duurt enkele weken na het planten voor de blote wortel steeg tot kiemrust te breken en beginnen om blad uit . Bloom productie begint daarna. Kale wortel rozen produceren vaak bloeit in het eerste groeiseizoen , maar niet beginnen inhalen met containers gekweekte exemplaren pas in het tweede jaar .
De Tweede jaar

In het tweede jaar , zowel container gegroeid en blote wortel rozen zijn gegaan door winterrust . De naakte wortel nam zal waarschijnlijk nog kleiner dan de container steeg , maar beide monsters begint te bladeren uit op ongeveer hetzelfde tijdstip , mits geplant voldoende zonlicht en regelmatig water . De blote wortel roos , met haar vaste wortelstelsel , zal nieuwe groei snel toe en produceren meer bloemen dan het deed in het eerste jaar . Tegen het einde van het tweede seizoen , kan het dezelfde grootte als de container gekweekte roos.
Versnelling van het proces

Hoewel blote wortel rozen zal in het algemeen achterblijven container volwassen exemplaren in het eerste jaar , dan kunt u het groeiproces versnellen . Kale wortel rozen moet altijd worden geweekt in een emmer lauw water gedurende 24 uur nadat ze zijn uitgepakt . In plaats van het planten in de grond meteen, installeer de kale wortel model in een 5 - liter plastic pot , het creëren van een container exemplaar. De pot zal warmte en vocht efficiënt te behouden , waardoor de kale wortel steeg meer middelen dan het zou hebben gehad als in de grond geplant in het begin. De groei zal sneller zijn.
Overwegingen

Blote wortel rozen zijn perfect voor degenen die willen ongebruikelijke variëteiten die alleen verkrijgbaar bij postorder leveranciers zijn . Ze zijn ook vaak goedkoper dan containers gekweekte exemplaren uit kwekerijen , profiterend tuinders op een begroting. Containerized rozen zijn ideaal voor diegenen die willen onmiddellijk - of bijna onmiddellijke - kleur en niet wilt wachten op een kale wortel steeg tot slaaptoestand , blad uit en bloei te breken . Hoe dan ook, aan het einde van twee jaar , een blote wortel roos zal waarschijnlijk niet te onderscheiden zijn van een container plant.

From:http://tuin.98905.com/plants-flowers-herbs/growing-roses/1002132682.html

Auteursrecht © Huis Tuin Alle rechten voorbehouden.