Huis Tuin

Huis Tuin

# >> Huis Tuin >  >> Plants, Flowers & Herbs >> rozenteelt >>

Hoe Cold Hardy is een Gemini Rose Bush

? Winnaar van All- America Rose Selection hoofdprijs in 2000 en de ontvanger van een 8.2 rating door de American Rose Society, Rosa " Gemini " is een hybride thee steeg gemaakt door kruising van " Anne Morrow Lindbergh " met "New Year . " Het verbluffende resultaat is een struik produceert 5 -inch , roomwitte bloemen met koraal - roze randen . Beschikbaar sinds 1999 , " Gemini " is populair bij roze minnaars , want het is een uitstekende toon roos , een herhaling bloeier , en aanpasbaar aan vele klimaten . Koud - Weer Tolerantie

Het Amerikaanse ministerie van Landbouw heeft beplantingszones gevestigd door het hele land om telers te helpen bij het ​​bepalen of een plant blootstelling aan lage temperaturen kunnen overleven . Vaste planten kunnen weerstaan ​​zeer koude , zijn temperaturen onder het vriespunt bekend als winterharde . De " Gemini " roos is zo'n een roos , in staat om minimale temperaturen in USDA fabriek stoerheidsstreken weerstaan ​​3-11 . Bijvoorbeeld in USDA zone 3 , de winter kan de temperatuur dalen tot min 40 graden Fahrenheit . Met zo'n koud weer tolerantie , kan de " Gemini " hybride thee roos worden geplant in gebieden van noordelijke staten zoals Maine , Minnesota , Montana en zelfs Alaska .
Gezonde planten zijn hardier Planten < br >

Zelfs met zijn inherente winterhardheid , de " Gemini " roos zal beter tolerantie van extreme kou hebben als de struik gezond wordt gehouden en goed verzorgd het hele jaar door . Rozenstruiken verzwakt door ziekte , plaag of tekort aan voedingsstoffen zijn minder waarschijnlijk te barre winterse omstandigheden te weerstaan ​​. Het toevoegen van een 2 - tot 4 -inch laag mulch rond de roos plant basis zal helpen vocht vast te houden in de bodem en houdt onkruid op de baai. Een zorgvuldig geplande voedingsschema , met kunstmest toegevoegd in het vroege voorjaar , tijdens de eerste bloei, en in het midden - tot eind juli , is ook essentieel . Voedingen na 31 juli worden ontmoedigd , omdat er groei op dit moment kwetsbaar voor koud weer temperaturen liggen . Ook verminderen risico op schimmelinfecties door het toepassen van fungiciden als een preventieve , vooral tijdens regenachtige perioden .
Snoeien Voordat de Koude

Hoewel een " Tweeling " roos moet niet ernstig worden gesnoeid in de herfst , is wat knip terug voor de winter sets aanbevolen inch Dit verscheidenheid van hybride thee steeg meestal bereikt een hoogte tussen 5 en 6 meter , die een hogere takken gevoelig voor wind en kou schade maakt . Verwijder eerst eventuele zieke of beschadigde stokken . Dan , bezuinigen de resterende lange gezonde steeg stokken tot ongeveer 24 centimeter . De algemene vuistregel voor hybride thee rozen is niet te stokken die kleiner zijn dan 18 centimeter in de herfst snoeien . Echter, als een " Tweeling " bush koude schade onder deze hoogte heeft geleden in het verleden , een meer agressieve pre - winter snoeien kan worden gerechtvaardigd .
Winteriseren

Zelfs koude - winterharde rozen zoals " Tweeling " kunnen gevoelig zijn voor blessures zijn bij zeer lage temperaturen en vereisen extra bescherming over de winter een gezonde groei in het voorjaar zorgen . De basis van de " Gemini " bush moet de bescherming met een 8 zijn - tot 12 -inch heuvel van losse grond , compost of oude zaagsel met goede afvoer . Voor extra bescherming , boven de heuvel met stro of groenblijvende takken . In gebieden met meer strenge winters , kan de rozenstruik verder worden winterklaar door het bedekken met een beschermende kegel of jute wikkelen .

Hoe te snoeien Rozen In een Topiary

Een roos vormsnoei voegt visuele aantrekkingskracht om een ​​pot of een in de grond rozentuin . Voering een loopbrug met topiary rozenstruiken maakt de reis in een tuin pad leuker en geurig. Rozen van nature niet groeien in topiary vormen , dus je zult nodig hebben om hun groei coax door snoeien . Aantal steeg types , zoals bodembedekkende rozen , zijn niet geschikt voor vormsnoei groei . Verwacht

Meer dan ooit