Huis Tuin

Huis Tuin

Zones voor Rudbeckia Gloriosa

De gewone zwart-eyed Susan of gloriosa daisy ( Rudbeckia hirta ) is een kortstondige Wildflower inheems in een groot deel van het centrum van Noord-Amerika . Het oorspronkelijk werd bekend door de botanische naam Rudbeckia gloriosa , maar vandaag kan het beste worden aangeduid als Rudbeckia hirta , ook al is de eerste is een aanvaardbare botanische synoniem . De wilde vorm van deze zwart-eyed Susan geeft 3 - inch breed , geel - petaled bloemen met diep bruin - paarse centra . Tal van cultivars bestaan, met meer variabele bloemblaadje en centrale schijf maten en kleuren
groeikarakteristieken

Common black - eyed Susans zijn vrij korte duur vaste planten - . Drie tot vijf jaar hooguit --- die zich ontwikkelen een basale plukje fuzzy bladeren en stuur up tall bloemstengels in de zomer . Aan de overkant van de grote natuurlijke verspreidingsgebied , waarbij bodem en klimaat sterk variëren , dit wilde verdraagt ​​als een vaste plant , twee jaar tweejaarlijkse of als een jaarlijkse . Zaden die ontkiemen in het vroege voorjaar zal later bloeien die zomer en kan wel of niet overwinteren om te groeien en bloeien weer het volgende jaar .
Winterhardheid

Verwacht een gemeenschappelijke zwart-eyed Susan meer als een tweejaarlijkse of kortlevende vaste plant in Amerikaanse ministerie van Landbouw planten winterhardheid zones 3 tot en met 7. het kan ook worden geteeld als een jaarlijks , afhankelijk van de behoeften en gewoonten van de tuinman handelen . Planten niet goed overwinteren in overdreven mild winterklimaat in de zuidelijke tier van de Verenigde Staten . Een koude winter zorgt ervoor dat de planten volledig slapende zonder uitputting van koolhydraten in de wortels .
Zomerhitte

De Amerikaanse Horticultural Society ontwikkelde de AHS Heat- Zone Map om te helpen tuinders bepalen wat zomer warmte gunstig of schadelijk voor de gezondheid van planten op lange termijn . Gemeenschappelijke black - eyed Susans groeien het best in gebieden waar niet meer dan 90 dagen van temperaturen boven de 86 graden Fahrenheit optreden. Dit correleert aan hitte - zones 7 tot 1. Echter, de gewone zwart-eyed Susan nog steeds worden geteeld in alle delen van de Verenigde Staten .
Regionale Insight

Terwijl delen van Canada en Alaska kan te koud voor veel voorkomende zwart-eyed Susan planten overwinteren als biënnales of vaste planten zijn, kunnen de planten worden geteeld als een jaarlijkse en plaatste buiten als er geen dreiging van vorst. Omgekeerd , terwijl de zomerse hitte en gebrek aan winterkou niet op lange termijn vitaliteit behoove in de woestijn Southwest of in Florida , zaden kan er gezaaid in de herfst en toegestaan ​​om te groeien over de winter en de bloei in het voorjaar voor de zomer warmte schoft planten.

begonia's & Wolluizen

( . Begonia spp ) Begonias toe te voegen schoonheid aan de zomer bloembedden met hun decoratieve bladeren en bloemen rassen die kunnen bloeien in de zomer , winter of het hele jaar door , afhankelijk van de soort . Planten worden onderverdeeld in drie secties : tubereuze - geworteld , vezelig - geworteld en die geteeld voor hun sierbladeren . Begonias zijn winterhard vaste planten in Amerikaanse m

Meer dan ooit