Home & Garden >> Huis Tuin >> Plants, Flowers & Herbs >> groeiende Paddenstoelen >> Content

Champignonteelt Methoden

Paddenstoelen worden commercieel en door hobbyisten gegroeid . De teelt is afhankelijk van de soort . Houtsnippers /zaagsel mengsels , logs of compost komen veel substraten . Een begrip van de paddestoel levenscycli en fysiologie is ook vereist.
De Paddestoel Groeicyclus

De eerste fase van de teelt van champignons is de spawn run , waarin de paddestoel mycelium volledig koloniseert de geselecteerde champignonteelt substraat. Vervolgens wordt vruchtlichamen meestal veroorzaakt door een koude schok , frisse lucht en een hoge luchtvochtigheid . Licht kan worden verlangd .
Spawn Productie

Een voldoende hoeveelheid zuiver paddestoelenbroed verplicht voordat daadwerkelijke teelt begint. Spawn wordt meestal geteeld op gesteriliseerd graan , houten deuvels of in vloeibare cultuur .
Compost Cultuur

Compost gemaakt van paardenmest en stro wordt gebruikt om champignons groeien en andere species die van nature groeien in de grond . Compost moet soms worden " ingesloten " met een turf gebaseerde laag na de spawn run voordat paddestoelen zal vormen .
Inloggen Cultuur

-Wood bewonen soorten kunnen worden geteeld op logs van geschikte hout. De stammen worden geënt met houten deuvels (plug spawn ) gekoloniseerd met de schimmel . Logs kunnen paddestoelen produceren voor maximaal drie jaar .
Wood Chip /Zaagsel Cultuur

In plaats van de logs , tassen van geschikte houtsnippers /zaagsel kan worden geënt met graan spawn , plug spawn of vloeibare spawn . Zakken hebben het voordeel dat ze lichter en gemakkelijker te hanteren dan logs.

From:http://tuin.98905.com/plants-flowers-herbs/growing-mushrooms/1002131974.html

Auteursrecht © Huis Tuin Alle rechten voorbehouden.