Huis Tuin

Huis Tuin

Zal peroxide Kill paddestoelsporen

? < P > Dure en steriele omgevingen had een beperkende factor in de woning van de champignonteelt geweest . Dan is de ontdekking dat waterstofperoxide niet zal doden de teelt van champignons , maar zal in de lucht sporen te doden , een revolutie in de manier waarop thuis hobbyisten geproduceerd gastronomische paddenstoelen .
Techniek

Waterstofperoxide gekocht bij drogisterijen wordt toegevoegd aan de champignonteelt medium en agar spawn medium om hen te beschermen tegen voorkomende verontreinigingen in de lucht , zoals andere paddestoelen of schimmels sporen , die een oogst van champignons kan ruïneren .
Functie

Paddestoel mycelium dat doordringt en koloniseert de groeimedium is tegen waterstofperoxide omdat het mycelium enzymen splitsen de waterstofbinding , draaien in water en zuurstof . Elke andere vorm van schimmels , bacteriën of gist sporen worden gedood door de waterstofperoxide .
Cost

Waterstofperoxide kosten minder dan $ 1 per fles en vermindert de behoefte aan dure steriliseren van apparatuur , afzuigkappen met laminaire stroming , HEPA-filters , handschoenen en schone kamers van oudsher gebruikt in champignonteelt .
Significance

het gebruik van waterstofperoxide in champignonteelt laat het thuis hobbyist om te produceren gastronomische paddenstoelen zonder dure apparatuur in een niet-steriele omgeving . Clean champignonbroed , zonder verontreinigingen , zullen meer en betere kwaliteit champignons te produceren .

Wat voor soort bodem Heeft een Mushroom nodig

Thuis tuinders telen diverse paddestoelen - van Shiitake naar oester gemeenschappelijke paddestoelen ? . Champignons worden zowel binnen als buiten geteeld . Elke paddenstoelen profiteert van een bepaalde groeiende omgeving . Sommige paddestoelen gedijen in de mest terwijl anderen vereisen rottend hout , zoals eiken . Weer anderen goed doen wanneer ze groeien in een gespecialiseerde compost mengse

Meer dan ooit