Home & Garden >> Huis Tuin >> Plants, Flowers & Herbs >> groeiende Mint >> Content

Hoe te Mint Planten Trim

( . Mentha spp ) < p > Net als de pushiest van buren , mint planten hebben geen respect voor grenzen . Introductie van deze aromatische kruiden in uw tuin is het vragen om een constante strijd om ze bevatte . Maar het hebben van een of meer rassen van verse munt beschikbaar opweegt tegen de uitdagingen , en het groeit in de meeste klimaten , van het Amerikaanse ministerie van Landbouw planten winterhardheid zones 3 tot en met 10. Als je eenmaal hebt geleerd om uw munt trim, het wordt een genodigde in plaats van een indringer.
Hoe Mint Spreads

Drie manieren reproduceren geven pepermuntjes een voorsprong op andere tuinplanten . Ten eerste, ze verspreid door horizontale ondergrondse stengels , genaamd wortelstokken . Ze produceren ook uitlopers , of lopers , net boven of onder het oppervlak van de bodem . Nieuwe munt planten identiek aan de originelen ontspruiten uit tips de lopers ' . Tot slot , veel mint rassen zelf zaaien . Laat je niet onlangs geplante pepermuntjes je gek te laten denken dat ze goed gemanierd . Ze moeten drie jaar om hun volledige verspreiden stride hit
Trimmen Mint Runners

Runners - . Inclusief die achterstand uit opgepot mints - wortel waar hun knooppunten raken de grond . Ze routinematig trimmen is de beste manier om de planten bevatten . Om dit te doen , verbreken de uiteinden van de lopers aansluiten van de jonge planten aan de ouder met een scherpe spade . Trek aan de lopers , plantjes inbegrepen, uit de bodem en controleer het gebied voor resten .
Weggooien Runners

Sluit de lopers en plantjes in zwarte plastic zakken , stel ze in de volle zon voor twee weken en gooi ze in de prullenbak of tuinafval kan. Die gooide in een composthoop of weggegooid te drogen buiten vaak wortel en te verspreiden. Spearmint ( Mental spicata ) en pepermunt ( Mentha x piperita ) wortel zo gemakkelijk , ze invasief beschouwd in sommige delen hun groeiende assortiment in USDA zones 5 tot en met 10.
Trimmen Munt Bloemen
< p > Door midzomer, lavendel pepermuntjes ' , roze of witte bloemknoppen zijn klaar om te barsten in uitbundige bloei . Maar hen te laten bloeien , beperkt de energie die beschikbaar is voor blad productie. Wat nog belangrijker is , veel mint rassen zelf- zeug . Om de planten in hun plaats en die smaakvolle jonge bladeren blijven komen , knip de kiem stengels uit bij het ​​eerste blad gewricht met schone , scherpe stengel tondeuse . Veeg uw scheerkoppen tussen snijdt met een schone doek gedrenkt in alcohol om te ontsmetten .
Trimmen Muntbladeren

Om te trimmen een paar muntblaadjes voor de keuken , gewoon het bezit van een stam tussen duim en wijsvinger en knijp ze uit. Om een ​​gehele plant te oogsten , wacht op de knoppen om dat te voorschijn het blad smaak is het meest intens . Met behulp van stamcellen clippers , snijd elke stengel terug naar de eerste of de tweede set van de bladeren boven de grond . Vergeet niet om uw tondeuse desinfecteren tussen bezuinigingen. Een volwassen munt plant kan maximaal drie oogsten per groeiseizoen , en elke oogst bevordert een gezonde , dichte nieuwe bladeren .
Trimmen voor Winter

Als u in USDA zone 8 of lager wonen , snij je mint planten terug naar de grond na de vorst wordt zwart hun toppen in de herfst . Ze zullen weer verschijnen met gezonde groene scheuten in het voorjaar .

From:http://tuin.98905.com/plants-flowers-herbs/growing-mint/1002131757.html

Auteursrecht © Huis Tuin Alle rechten voorbehouden.