Home & Garden >> Huis Tuin >> Plants, Flowers & Herbs >> groeiende Mint >> Content

Beschrijving van een munt plant

De munt plant is een overblijvend kruid dat is gebruikt voor vele eeuwen. Oude Grieken en Romeinen zouden ruiken hun baden met munt vanwege zijn frisse aroma. De kolonisten brachten mint naar de Verenigde Staten om zijn culinaire toepassingen, en de Japanse waarde van de plant om zijn geneeskrachtige eigenschappen .
Plant Beschrijving

Volgens theepicentre.com , zijn er meer dan 40 verschillende rassen van de munt plant, met groene munt , pepermunt en pennyroyal is het meest gebruikelijk . Spearmint groeit zo hoog als 2 tot 3 meter hoog met groene , puntige bladeren en clusters van kleine blauwe of paarse bloemen. Pepermunt groeit tot 3 meter hoog met spikes van mauve bloemen en gerimpeld , rode bladeren . Polei is een kleinere plant met roze bloemen en ovale bladeren . Zowel groene munt en pepermunt geven een frisse , zoete geur , terwijl pennyroyal is zeer scherp en geneesmiddelen .
Mint Ziekte

Mint planten zijn gevoelig voor roest en vaatziekten . Roest is een schimmel die zich ontwikkelt binnen de fabriek en verschijnt als oranje vlekken op de onderste bladeren en stengels . Aanbrengen herbiciden of snijden van de bladeren zal de plant van de ziekte niet af . De beste behandeling is op te graven en te vernietigen van de besmette planten. Nieuwe munt zaden kunnen worden geplant in een andere locatie uit de buurt van de besmette bodem.
Teelt

Mint planten gedijen in rijke , vochtige grond en liever zonnige gebieden . Mint is het soort plant die over het gehele bed zal nemen , dus het is meestal beperkt tot plantenbakken . De planten regelmatig water om de grond vochtig te houden . Zodra de plant in volle bloei , de muntblaadjes met de hand gesneden . De bladeren kunnen zowel gebruikt worden gedroogd of vers . Gedroogde munt bladeren worden opgehangen in bossen in de buurt van een warme , luchtige plek . Verse bladeren kan onmiddellijk worden gebruikt of kort in de koelkast bewaard .
Culinaire toepassingen

In het koken, wordt groene munt gebruikt in gegrild vlees , gevulde groenten en rijst . Gedroogde muntblaadjes worden gestrooid over hummus terwijl verse takjes munt worden gebruikt in dergelijke dranken als thee en mint Julep . Pepermunt wordt vaker gebruikt in snoep toevoegen van een frisse smaak aan ijs , sorbets en kauwgom . Pepermunt voegt ook smaak aan dranken, zoals warme chocolademelk , thee en cr & # xE8 ; me de menthe likeur . Pennyroyal wordt zelden gebruikt in de keuken .
Medicinale toepassingen

Een infusie van groene munt of pepermunt thee kan gegeven worden als een natuurlijke remedie voor de verkoudheid en griep . Het infuus wordt bereid door het gieten van een halve liter kokend water op een ounce van gedroogde kruid . Individuen kunnen ofwel de infusie drinken of inhaleren van de geur . In het verleden was pennyroyal gebruikt als een natuurlijke remedie voor verschillende kwaaltjes . Vandaag de dag wordt het beschouwd als giftig . Zelfs in kleine hoeveelheden , is het kruid in verband gebracht met schadelijke bijwerkingen , zoals epileptische aanvallen , bewustzijnsverlies en overlijden .

From:http://tuin.98905.com/plants-flowers-herbs/growing-mint/1002131746.html

Auteursrecht © Huis Tuin Alle rechten voorbehouden.