Home & Garden >> Huis Tuin >> Plants, Flowers & Herbs >> groeiende Mint >> Content

Hoe gebruik Mint Planten

Toevoegen mint makkelijk te groeien naar uw kruidentuin en genieten van deze smaakvolle en veelzijdige kruid het hele seizoen . Er zijn verschillende soorten van munt ter beschikking van het huis tuinman , met inbegrip van zowel pepermunt en groene munt . De aromatische bladeren zijn rijk aan oliën die de munt te lenen haar handtekening smaak. Gebruik mint vers uit de tuin of te behouden voor gebruik in de culinaire traktaties . Oogst de bladeren na de plant is 4 centimeter lang , zodat de olie ten volle te ontwikkelen . Laat wat gebladerte op zijn plaats , zodat de munt kan teruggroeien voor toekomstige oogsten .
Wat je nodig hebt
Shears
Twine
luchtdichte container
Knife
IJsbakje < br > Diepvries zak
Instructions
Drogen Mint
1 < p > Snij twee of meer takjes muntblaadjes van de plant. Verwijder de takjes van de buitenkant van de plant , snijden ze met een kleine snoeischaar.
2 < p > Verzamel de stengels van de takjes munt . Bind de stengels samen met een korte lengte van het touw .
3 < p > Hang de bundel van mint ondersteboven in een warme , schaduwrijke plaats totdat de bladeren helemaal droog zijn. Een pantry of een overdekte veranda in de zomer dienen als een goede droging locaties. Mint duurt meestal vijf tot zeven dagen te drogen .
4 < p > Plaats de gedroogde bladeren in een luchtdichte container en op een koele, donkere kast. Gebruik ze om de smaak soepen , gebraad en andere bereide gerechten , of gebruik de bladeren voor het maken van kruidenthee.
Invriezen Mint
5 < p > Hak de verse muntblaadjes fijn met een scherp mes . Snijd de munt in reepjes die niet meer dan 1 cm breed .
6 < p > Vul de cellen in een ice cube tray tweederde vol met de gehakte munt . Voeg koud water om de lade totdat de cellen zitten vol .
7 < p > Plaats het ijsbakje in de vriezer . Bevriezen 's nachts , of totdat de munt en water zijn volledig bevroren .
8 < p > Verwijder de mint ijsblokjes uit de lade. Plaats ze in een afsluitbare plastic zak en bewaar ze in de vriezer totdat u klaar bent om ze te gebruiken zijn . Voeg de munt ijsblokjes aan soepen , stoofschotels en sauzen naar smaak toe te voegen .

From:http://tuin.98905.com/plants-flowers-herbs/growing-mint/1002131738.html

Auteursrecht © Huis Tuin Alle rechten voorbehouden.