Home & Garden >> Huis Tuin >> Plants, Flowers & Herbs >> groeiende Mint >> Content

Wat zou veroorzaken My Tomato plant bladeren naar Turn

?

Tomaten zijn een inwoner van Midden-en Zuid-Amerika en behoren tot de meest populaire home tuin groenten , volgens de Ohio State University Extension . De warm - seizoen groente gedijt in goed doorlatende , vruchtbare grond . Een virale infectie veroorzaakt tomaat bladeren te krullen en draaien.
Identification

Tomatenplanten zijn gevoelig voor top ziekte veroorzaakt door de Beet curly top virus , BCTV krullend . Het virus wordt overgebracht door de beet leafhopper . Geïnfecteerde planten beginnen om de symptomen binnen 7 tot 14 dagen weer te geven .
Schade

De ziekte veroorzaakt onvolgroeide en verkleind gebladerte groei gepaard met kronkelig . Gebladerte begint om naar binnen of naar buiten draaien cup . Blad aderen op gebladerte onderkanten ontwikkelen van een paarse kleur en een ruwe textuur . Plantenwortels onvolgroeid , en dwarsdoorsnede bezuinigingen op de stengels vertonen donkere ringen van verkleuring.
Beheer

Er is geen controle op het virus of het insect dat het overbrengt . Geïnfecteerde planten worden best volledig verwijderd . Het creëren van een minder gastvrije omgeving voor de plaag wordt aangehaald als de beste strategie voor het beheer van de Oklahoma State University Extension . Vermijd het planten in open gebieden als deze planten zijn meer vatbaar voor infecties .

From:http://tuin.98905.com/plants-flowers-herbs/growing-mint/1002131648.html

Auteursrecht © Huis Tuin Alle rechten voorbehouden.