Home & Garden >> Huis Tuin >> Plants, Flowers & Herbs >> groeiende Mint >> Content

Erwtenbladluis Controle

Erwten zijn koele seizoen groenten die goed groeien in bijna alle regio's van de Verenigde Staten . De groente wordt in grote lijnen ingedeeld als doperwten of Engels erwten , snaps en sneeuw of peultjes . Zaden ontkiemen in droge grond met een temperatuur van ongeveer 45 graden C. Verhit tolerante rassen worden aanbevolen voor de nazomer planten en val oogst . Een gezonde groente oogst hangt af van tijdige bestrijding van ongedierte zoals de erwt bladluizen . Waardplanten

Pea bladluizen worden vaak gevonden in alle alfalfa en erwten groeiende regio's in de Verenigde Staten en Canada . Andere waardplanten van de plaag onder andere zoete klaver , peulvruchten onkruid en erwten . De insecten vaak overwinteren in karmozijnrode klaver en wikke . In gebieden met milde winters , de insecten ook overwinteren in puin op de grond . De eieren blijven onaangetast zelfs in strenge winters al de volwassen insecten sterven .
Beschrijving

De volwassen luis is licht tot donker groen gekleurd met rood doorlopen ogen , van minder dan ¼ ; inch lang . De vleugelloze insecten hebben lang en slank , uitlaat achtige projecties groeien van de buik . De eitjes zijn lichtgroen van kleur en wijziging van een glanzend zwart voor het uitkomen . De nimfen zijn vergelijkbaar met die van volwassenen, alleen een beetje kleiner in omvang.
Schade

Net als andere soorten van bladluizen
, erwt bladluizen zijn ook voornamelijk sap zuigende insecten die zich voeden met planten sap uit loot gebieden . Schade wordt gekenmerkt in de vorm van vervormde en verwelkte planten . Zwaardere besmetting kan planten volledig te doden. Aangetaste planten hebben een kortere lengte en een meer bos zoals , lichter gekleurde groei . Bruin gekleurde vlekken worden vaak zaad op verwelkte gebieden . Als ze voeden , het ongedierte scheiden kleverige honingdauw die de groei van roetzwarte schimmel op besmette gebieden bevordert . Pea bladluizen zijn ook vectoren van de erwt enation mozaïek en de gele bonen mozaïek virussen .
Schade

Introductie van natuurlijke vijanden in de aangetaste planten is meestal voldoende om erwtenbladluis bevolking houden onder controle . Deze omvatten vele soorten lieveheersbeestjes en sluipwespen . Het gebruik van pesticiden wordt aanbevolen wanneer de weersomstandigheden geen ondersteuning voor de aanwezigheid van natuurlijke vijanden , vooral lieveheersbeestjes . Chemische bestrijding opties omvatten die malathion bevatten , methomyl of dimethoaat .


From:http://tuin.98905.com/plants-flowers-herbs/growing-mint/1002023734.html

Auteursrecht © Huis Tuin Alle rechten voorbehouden.