Home & Garden >> Huis Tuin >> Plants, Flowers & Herbs >> groeiende Jasmine >> Content

De Tekens & Symptomen van een virus op Jasmijn Leaves

Jasmine is een aantrekkelijke , geurige toevoeging aan de woning landschap . Vele variëteiten , van wijnstokken tot struiken , beschikbaar zijn, en alle van hen zijn potentiële doelwitten voor virale infecties . De symptomen variëren afhankelijk van het type van het virus de plant heeft gecontracteerd . In veel gevallen , geen behandeling beschikbaar is voor de infectie . Juiste diagnose van het virus , het beste door laboratoriumanalyse , is essentieel voor zowel behandeling als controle. Weten wat de symptomen te letten helpt de huiseigenaar besluit snel om de planten te redden . Mozaïeken

Mozaïeken veroorzaken bladeren van de jasmijn is om patches van licht en donker groen te ontwikkelen, als een mozaïek . Arabis , tomaat en tabak mozaïeken alles want dit patroon op jasmijn loof . Het virus kan worden overgedragen door insecten of nematoden . Donzig , ster en wax jasmijn zijn bijzonder gevoelig voor tomaat mozaïek ( ToMV ) in warme , vochtige klimaten . Dit virus veroorzaakt chloro ( beschadigde ) vlekken en lijnen te vormen op de bladeren . Arabis mosaic beperkt zich niet tot het maken van haar mozaïek patroon op het blad , maar ook valt de stengels , takken en wortels . Dit virus is niet alleen uitgezonden nematoden , maar ook door besmette zaden . Naast verkleuren de bladeren , tabak mozaïek ( TMV ) valt de bloemen en belemmert de groei van de plant . Hoewel zelden dodelijk , kan tabak mozaïek van de jasmijn esthetische waarde vernietigen.
Besmettelijke Chlorose

Hoewel weinig bekend is over infectieuze chlorose , het virus veroorzaakt gelige vlekken van de bladeren , of kunnen verspreide flarden van vervaagde uitziende gebieden veroorzaken op de bladeren . De infectie geeft het blad een algemene bonte look. Deze infectie is vergelijkbaar met de chlorose veroorzaakt door voedingstekorten en blad schade door herbiciden en moet worden gediagnosticeerd door laboratoriumanalyse Alvorens te behandelen plant .
Ringspot

Tobacco ringspot virus ( TRV ) veroorzaakt chlorotische of necrotische ringen om te verschijnen op het blad , soms vormen van een eikenblad patroon . De ziekte verschijnt eerst als gelige cirkels en lijnen op jonge loof alvorens naar meer volwassen bladeren. Het virus, dat door nematoden wordt overgedragen , kan de gehele jasmijn plant of slechts een kant beïnvloeden .
Preventie en bestrijding

Kijk voor jasmijn rassen die de weerstand tegen virale hebben ziekten . Controleer het label op boomkwekerijproducten voor een lijst van welk virus , indien aanwezig, de plant is het onwaarschijnlijk dat op te vangen. Deze worden vaak vermeld alleen acroniem , zoals TMV en ToMV . De enige praktische manier om virale infecties te behandelen is om te proberen de jasmijn te houden van het krijgen van hen . Er is meestal geen behandeling voor virale infecties .

Praktijk zorgvuldige sanitaire voorzieningen. Bleekmiddel zal niet ontsmetten uw tuingereedschap. Kook de tool, indien mogelijk, en grondig wassen met sterke zeep of wasmiddel . Desinfecteren instrumenten in tussen het gebruik door te voorkomen dat het verspreiden infectie. Was uw handen gedurende enkele minuten met water en zeep om een ​​virus op uw huid te doden en niet roken voordat u jasmijn planten .

Als de virale infectie ernstig is , verwijdert u de zieke jasmijn en vernietig ze ergens uit de buurt van de tuin . Ontsmet je handen en gereedschap alvorens terug te keren naar de tuin achteraf. Verwijderen en te vernietigen onkruid en andere plantenresten uit de hele jasmijn en gebruik pesticiden of insecticide oliën of zepen bestrijden van insecten .


From:http://tuin.98905.com/plants-flowers-herbs/growing-jasmine/1002023500.html

Auteursrecht © Huis Tuin Alle rechten voorbehouden.