Huis Tuin

Huis Tuin

Planten die rond en bij een vijver Grow

De planten die groeien rond een tuinvijver hulp om de visuele interesse in het landschap te verhogen en vaak nodigen een verscheidenheid aan vogels en andere kleine dieren . Planten groeien op vijver banken worden vaak aangeduid als oeverplanten of moerasplanten en ook een aantal grassen die goed gedijen in vochtige tot natte grond . Oeverplanten komen in een breed scala van maten , vormen en loof en bloemkleuren . Soorten

Marginale planten die rond of in de buurt vijvers kunnen worden gebruikt omvatten Japanse kalmoes ( Acorus gramineus ) ; Gotu Kola , ook wel aangeduid als Aziatische coinwort of coinwort ( Centella asiatica ) ; en gouden club ( Orontium aquaticum ) , ook bekend als neverwet .
Achtergrond

Japanse zoete vlag is een inwoner van de wetlands en ondiep water in de oostelijke Aziatische regio . De plant wordt ook wel aangeduid als de Japanse stormloop en grazige leaved kalmoes . Gotu Kola is een sluipende kruid dat van nature groeit in de moerassen en wetlands van Azië met een waaier die zich in India , Maleisië en China . Golden club is een inwoner van de Verenigde Staten en groeit van nature voor in ondiepe wateren en moerassen aan de Atlantische kust , die zich uitstrekt van New York en het westen in Louisiana.

Beschrijving

Met zijn 6-14 cm lang , glanzend , dikke bladeren , de semievergreen Japanse zoete vlag is grasachtig in vorm . De kleine , gehoornde gevormde bloemen bloeien op lange, holle stengels van planten groeien in zeer natte sites. Gotu Kola heeft 1 cm lang , schop vormige gebladerte met geschulpte randen en verspreidt zich met ondergrondse uitlopers die wortels te produceren op de knooppunten. De plant bloeit met clusters van groen tot witte bloemen rozeachtig tijdens de zomer. Golden club heeft 6 tot 10 cm lang , blauw groene bladeren groeien op 1 1 /2 inch lange bladstelen die vaak rechtop in vorm . De plant groeit uit ondergrondse wortelstokken en bloeit met kleine , gele bloemen in het voorjaar .
Planting Eisen

Selecteer een gebied van volledige of gedeeltelijke zon voor Japanse zoete vlag. De plant gedijt in zeer natte grond en is zeer geschikt voor vijver banken. Japanse zoete vlag is winterhard in USDA Zones 6-9 en wordt gemakkelijk vermeerderd met wortelstok divisie. Gotu Kola gedijt in natte, zonnige plaatsen en drassige grond en sloten . De plant is intolerant van droogte en is winterhard in USDA Zones 7-11 . Plant gouden club in de omgeving van fel licht en in stilstaand water of verzadigde grond. De plant is winterhard in USDA Zones 6-11 . Verspreiden door het verdelen van de wortelstokken of met zaad.

Optimale bodemgesteldheid voor Rosemary

Rozemarijn is een groenblijvende struik afkomstig uit het Middellandse-Zeegebied , waar de winters zijn zacht en de zomers zijn droog . De sterk geurende bladeren en stengels van rozemarijn worden gebruikt in de keuken en de essentiële oliën worden in de cosmetische industrie en als insectenwerend middel . Rozemarijn is een lid van de mint familie en is geschikt voor de teelt in openlucht in de Am

Meer dan ooit