Home & Garden >> Huis Tuin >> Plants, Flowers & Herbs >> groeiende Kruiden >> Content

Jatropha Male - to- Female plantverhouding

Jatropha ( Jatropha curcas ) is een kruidachtige struik die heeft aangetoond potentieel als biobrandstof . De plant groeit in warme seizoen klimaten en werd voornamelijk gebruikt als natuurlijke omheining . De ronde vruchten omsluiten zaden die hoog in oliegehalte zijn . Het succes van het gewas als een wereldwijde biobrandstof met commerciële toepassing hangt af van het vermogen om de opbrengst te verhogen . De plant heeft zowel mannelijke als vrouwelijke planten , maar de huidige verhouding is een vrouw naar 10 mannelijke planten . Jatropha Planten

Jatropha is een struik of kleine boom die net geen 20 meter hoog groeit . Het heeft veel takken met korte twijgen en bladverliezende bladeren. De stengels ademen een melkachtige sap bij beschadiging , die giftig kunnen zijn . De bloemen zijn zowel mannelijk als vrouwelijk en zijn een lichter groen dan het gebladerte . De mannelijke bloemen hebben 10 meeldraden en worden samengevoegd in groepen van vijf in veel hogere aantallen dan de vrouwelijke bloemen. De vrouwelijke bloemen zijn single met een drie - cellige eierstok bekroond met drie stigmata . Na de bevruchting , de vrouwtjes produceren groene capsules die gesplitst in drieën met zwarte zaden .
Traditionele en moderne toepassingen

De jatropha plant heeft een geschiedenis in de Indiase volksgeneeskunde , waar het extract wordt gebruikt voor alles van een poging om kanker te genezen incontinentie . De latex sap is een gemeenschappelijk topische medicijn voor steken, beten en brandwonden . Een wortel afkooksel wordt gebruikt voor vele orale aandoeningen waaronder kiespijn . Dit zijn slechts enkele van de medische toepassingen van de plant zoals geciteerd door James A. Duke in een artikel over jatropha voor Purdue University. Jatropha wordt gevonden als hekwerk materiaal in vele landen , maar wordt beschouwd als een wietplant in anderen . Current Science in 2009 beweert de zaden als biobrandstof kan 30 tot 42 procent van de olie- inhoud die compatibel is met diesel toepassingen is opleveren . Als de vrouwelijke - naar - mannelijke bloem verhouding aanzienlijk wordt verhoogd . het hoge oliegehalte heeft potentieel als een commerciële olie vervanger .
Reproductie

De vrouwelijke bloemen alleen geopend voor 2-4 dagen, terwijl de mannetjes zijn open voor acht tot 10. Dit verschil , in combinatie met de lage vrouwelijke - naar-man bloei ratio, minimaliseert fruit en zaadproductie. De plant is een vaste plant en bloemen in het eerste jaar . Het eerste jaar vrouwelijke bloemen zijn 1:18-30 van mannelijke planten geproduceerd , maar deze verhouding verandert in het tweede jaar . Dan is de productie van vrouwelijke planten is 1:9-16 . Deze vermindering van het aantal vrouwelijke bloemen is consistent in het leven van de plant.
Toenemende Vrouw Bloemen

Als er meer vrouwelijke bloemen worden geproduceerd , kan de plant meer biobrandstof maken , waardoor plantage groei zuiniger. Hybridisatie wordt geprobeerd een superieure jatropha plant met meer vrouwelijke bloemen te creëren . Groeiregulatoren hebben een aantal mogelijkheden om de productie van de vrouwen uit te breiden en te verbeteren fruitteelt. Jatropha curcas is de soort van de plant waarvan de vruchten hebben de meeste olie. Er is ook een poging om de meest hoge opbrengst planten te identificeren en propageren ze vegetatief om klonen te produceren met dezelfde eigenschappen als de moederplant .


From:http://tuin.98905.com/plants-flowers-herbs/growing-herbs/1002106518.html

Auteursrecht © Huis Tuin Alle rechten voorbehouden.