Home & Garden >> Huis Tuin >> Plants, Flowers & Herbs >> groeiende Kruiden >> Content

Het verschil tussen Stachys officinalis & Betonica Officinalis

Stachys officinalis en Betonica officinalis zijn gewoon verschillende namen voor dezelfde plant , volgens de Missouri Botanical Garden. Een lid van de mint familie ( Lamiaceae ) , de plant heeft een aantal andere namen, waaronder hedge brandnetel , hout betonie en Stachys Betonica . Stachys officinalis produceert spikes van delicate , paarsrode bloemen. Soorten zijn onder Rosea , die roze bloemen heeft , en Hummelo , die felle paarse bloemen heeft . Inheems in Europa en Azië , Stachys officinalis tarieven goed in gebieden met een hoge herten populaties. Kenmerken

Stachys officinalis is een overblijvend kruid met donkergroen , ovaal - to- langwerpige bladeren tot 5 centimeter lang . De plant bloeit vanaf de late lente tot de vroege zomer , het verzenden van hoge pieken van buisvormige bloemen op stengels die aanleiding 1-3 meter boven het gebladerte . Hoewel sommige verwante soorten , zoals Stachys byzantina , zijn bijnaam ezelsoren vanwege hun brede , fuzzy bladeren , Stachys officinalis heeft meer smalle bladeren . In bloei , de plant het meest lijkt op salvia .
Groeiwijze

Stachys officinalis groeit in dichte pollen die geleidelijk verspreid , de vorming van een dikke , weelderige bodembedekker. De planten zijn laagblijvende , het bereiken van slechts ongeveer 18 tot 24 centimeter lang , met een spreiding van ongeveer 18 centimeter . Stachys officinalis heeft een ronde , mounding gewoonte en kan invasief zijn in sommige gebieden .
Cultuur

Grow Stachys officinalis buiten in Amerikaanse ministerie van Landbouw planten stoerheidsstreken 4 tot en met 8 . Plant in een gebied van de tuin die gedeeltelijk tot volle zon ontvangt . Stachys officinalis groeit snel en geeft de voorkeur aan leem , goed gedraineerde grond met een neutrale zuurgraad. Plantenzaden bovenop bereid bloemperken zodra de temperatuur minstens 70 ° C in het voorjaar bereikt. De zaden niet te worden gedekt . Wanneer er klontjes worden te dik is, kan je ze verdelen in het voorjaar en de transplantatie van de secties. Houd de zaden of transplantaties gelijkmatig vochtig, maar niet nat . Zodra de planten worden opgericht in de tuin , ze vereisen weinig zorg . U kunt ook voortplanten Stachys officinalis met stekken .
Gebruikt

Gegroepeerde in de tuin , Stachys officinalis produceert een opvallende zee van kleur tijdens het bloeiseizoen . De plant is geschikt als een rand planten langs tuinpaden of besprenkeld of gemasseerd in kruidentuinen . Vers of gedroogd , de bloemen geven kleur aan bloemstukken . Stachys officinalis naturaliseert gemakkelijk . Tenzij u uitgebloeide bloemen verwijdert , zal de plant produceert zaden die zich vrij te zaaien in de tuin . De bladeren zijn geschikt voor het maken van een iets samentrekkende thee die traditioneel werd gebruikt om hoofdpijn pijn te verlichten .


From:http://tuin.98905.com/plants-flowers-herbs/growing-herbs/1002023327.html

Auteursrecht © Huis Tuin Alle rechten voorbehouden.