Huis Tuin

Huis Tuin

# >> Huis Tuin >  >> Plants, Flowers & Herbs >> Druiven >>

Mocht U Trim Nieuwe Groei op wijnstokken tijdens het groeiseizoen

De wijnstok is een van de meest snoeien - intensieve fruit planten gevonden in tuinen . Als dit niet goed gesnoeid , kan wijnstokken gemakkelijk uit de hand . Dit zal resulteren in een slechte productie druiven en een lelijk uiterlijk . Echter , is het essentieel om uw druiven planten snoeien op de juiste tijd van het jaar om te voorkomen dat nadelige gevolgen voor de wijnstokken . Wanneer te snoeien wijnstokken

wijnstokken mag nooit tijdens de teelt of vruchtlichamen seizoen worden gesnoeid . Dit zal verwondingen en shock veroorzaken aan de plant, die kunnen interfereren met een gezonde groei en vruchtvorming . In plaats daarvan , snoeien wijnstokken tijdens de slapende seizoen . Dit seizoen begint in de late winter en strekt zich uit tot het vroege voorjaar . Als gesnoeid in het vroege voorjaar , zal er worden bloeden van sap van de wijnstokken , maar dit is niet schadelijk .
Grapevine Training Systems

Twee veel voorkomende soorten grapevine training systemen zijn het cordon en het hoofd opleidingen systemen . Welk type zal je snoeien strategie iets je veranderen. In cordon training , twee of drie draden hebben vier - of zes - jaar - oude wijnstokken opgeleid op hen . Er zullen ook vier of zes nieuwe ontluikende wijnstokken die zal worden overgelaten aan de druif fabriek te voorzien in de groei van volgend jaar. In de kop training systeem worden twee wijnstokken geselecteerd om de belangrijkste wijngaarden zijn en de andere wijnstokken kunnen worden gesnoeid .
Hoe te snoeien wijnstokken

Bij het snoeien wijnstokken , make clean efficiënt bezuinigingen. Wil je veel van de scheuten of " stokken " dat een leeftijd van een jaar of ouder hebben weg te snoeien . Dit is omdat het de jongere scheuten die daadwerkelijk vruchten , en wil je vruchtlichamen te maximaliseren, terwijl het verlaten van een paar oudere wijnstokken om de fabriek te ondersteunen . In de kop training systeem, zal dit altijd de twee belangrijkste wijnstokken , terwijl in het cordon training systeem, zult u houden van vier of zes oudere wijnstokken , met de rest wordt verwijderd . U zult ook willen enigszins beperken nieuwe groei , als te veel nieuwe wijnstokken daadwerkelijk zal leiden tot verminderde productie druif. Een ruwe schatting van 40 tot 50 nieuwe knoppen per stok moet worden gehandhaafd , met de rest gesnoeid weg .
Used for Snoeien wijnstokken

Het maakt niet uit welke tools u gebruikt om uw wijnstokken snoeien , is het belangrijk dat ze zijn zeer scherp . Dit zal zuiver zagen dat beter zal genezen stimuleren . Takkenschaar zijn nuttig voor het snoeien van moeilijk bereikbare gebieden . Voor het werk in nauwe kwartalen en voor nieuwe groei , zijn met de hand snoeiers voorkeur. Voor zeer oude , taaie groei , zal een handzaag nodig zijn .

Enten Technieken voor Grapes Wine

Enten wijndruiven kan de smaak van het gewas verbeteren, de productiviteit van de wijngaarden en bieden ook een oplossing voor het verbeteren van ziekteresistentie en bodem of klimaat tolerantie . Er zijn verschillende technieken van enting (ook bekend als top - werken ) die worden uitgevoerd in de wijngaard op gevestigde onderstam . Bank enten , anderzijds , wordt gedaan in een kwekerij omgeving

Meer dan ooit