Home & Garden >> Huis Tuin >> Plants, Flowers & Herbs >> Druiven >> Content

Flatheaded Boren op een Juniper

Jeneverbessen ( . Juniperus spp ) zijn lang geleefd , naald groenblijvende struiken , bomen en bodembedekkers . De kleur van de schaal of naaldachtige bladeren varieert van lichtgroen tot blauwachtig of grijsachtig groen . Het loof van de vele jeneverbessen neemt op een paarse schaduw tijdens de winter . Man jeneverbessen produceren gele kegels terwijl de vrouwtjes produceren blauwe bessen. Jeneverbesbomen zijn gevoelig voor aantasting door een aantal ziekten , waaronder flatheaded boren . Beschrijving

Flatheaded boorders zijn voorkomende plagen van een breed scala van zachthout en hardhout bomen . Volwassen flatheaded kevers zijn metallic , blauw , groen, zwart of koper gekleurd met platte , langwerpige ovale organen en groeven op hun vleugels . Het licht gekleurde keverlarven hebben een duidelijke , platte uitbreiding van het lichaam net achter hun hoofd. Volwassenen zijn ¼ 1 ½ - inch - lange en de larven ergens tussen ¼ tot 2 centimeter in lengte. De pootloze larven hebben een donkere monddelen .
Susceptibility

De plagen vaak teisteren slecht groeiende , zwak en benadrukte jeneverbessen of andere bomen . Dode of stervende bomen zijn even vatbaar voor besmetting. Bepaalde soorten flatheaded boorders zijn ook schadelijk voor de gezonde bomen . Het ongedierte kan de boom in te voeren vanuit elk punt waar de vrouwtjes leggen eieren , meestal in schors spleten , in boom wonden en onder de schors .
Schade

de larven uitkomen , ze onmiddellijk beginnen te eten door de schors en in het spinthout en kernhout . De eerste tekenen van besmetting zijn de verwelking en verkleuring van de bladeren . Er zijn kleine , platte gaten zichtbaar in de bast . Het gebied rond de gaten wordt vaak gekleurd met boomsap . Zon - verbrande boom gebieden zijn de gemeenschappelijke inreis- sites voor het ongedierte . Hele ledematen zijn waarschijnlijk gedood door besmetting en innerlijke schade .
Controle

Probeer jeneverbes rassen die het meest geschikt zijn om de lokale teeltomstandigheden kiezen als dit vermindert stress op bomen . Preventie is de beste controle strategie als het ongedierte zijn bijna onmogelijk te controleren als ze eenmaal verveeld in de boom . Heeft bomen tussen de lente en de zomer niet snoeien als de volwassen boorders zijn actief op dit moment en zullen waarschijnlijk verse wondlocaties teisteren . Snoeien en verwijderen van aangetaste ledematen en vernietigen door verbranding . Verwijderen en volledig vernietigen zwaar getroffen bomen . Controle methoden omvatten voornamelijk de controle van de volwassen plagen met insecticiden .


From:http://tuin.98905.com/plants-flowers-herbs/growing-grapes/1002105966.html

Auteursrecht © Huis Tuin Alle rechten voorbehouden.