Home & Garden >> Huis Tuin >> Plants, Flowers & Herbs >> groeiende Bloemen >> Content

Ridderspoor Rassen

Jaarlijkse ridderspoor ( . Consolida spp ) , ooit beschouwd als een deel van de ridderspoor familie , produceert mooie pieken van delicate blauw, roze, paars , wit of rode bloemen elk voorjaar . Verschillende soorten van de jaarlijkse ridderspoor zaad vrij , het produceren van opeenvolgende generaties per jaar. De bloemen zijn perfect voor snijbloem arrangementen. Larkspurs maken een kleurrijke border of plant meerdere samen voor een in het oog springende massa van heldere kleur . Hoge soorten

Rocket ridderspoor ( Consolida ajacis ) is geworden genaturaliseerd in het wild en is nu te vinden in de VS Deze soort van ridderspoor heeft verschillende cultivars , waaronder reeks rassen die over het algemeen variëren alleen in bloei kleur. Giant Imperial serie Larkspurs groeien tot 4 meter hoog met een spread van 1 à 1 1/2 meter . De Cannes serie heeft dubbele bloemen van roze , wit , blauw of lavendel op stevige stelen meer dan 2 meter hoog voor een totale hoogte fabriek topping 5 meter. Cannes ridderspoor is de ziekte resistent en vaak produceert gestreepte en bicolor bloemen. Cannes cultivars Stiletta Indigo Blue en Stiletta Rosy Red produceren bloemen met ongekend diepe , rijke kleur .
Middelgrote

Rassen in de Exquisite serie groeien ongeveer 3 meter hoog met bloemen van blauw, roze of wit . Elke variëteit is vernoemd naar de bloemkleur . Exquisite Carmine Koning is diep roze bloemen , terwijl Exquisite Rose Queen's bloemen zijn pastel roze . Kies het donker, paars- blauwe bloemen van Exquisite Blue Spire , of de sierlijke , lichtblauwe bloemen van Exquisite Blue Bell . Accentueren uw ridderspoor aanplant met Exquisite Witte Koning , die verblindend , zuiver witte bloemen produceert . De QIS serie Larkspurs groeien 2-3 meter hoog . Zaden in deze serie zijn verkrijgbaar in gemengde kleuren en in donkerblauw , donker en licht roze, lila , roze en wit. Bunny Bloom ridderspoor ( Consolida ambigua " Bunny Bloei" ) is een ongewone plant. Elk van de roze of paarse bloemen heeft wat lijkt op een wit konijntje gezicht in het centrum zijn. Deze ridderspoor groeit 1 meter breed en 3 meter hoog .
Dwerg Ridderspoor

Dwerg hyacint ridderspoor groeit slechts ongeveer 18 centimeter hoog en is wit, blauw , roze of zalm - gekleurde bloemen . Dwerg raket ridderspoor groeit 1-2 meter hoog en produceert roze , blauwe en witte bloemen . Beide dwerg ridderspoor variëteiten groeien gemakkelijk uit zaad en zijn meestal beschikbaar in gemengde zaad verpakking via postorder , websites en tuincentra .
Teelt en toepassingen

Ridderspoor is een koele - seizoen plant en de zaden moeten temperaturen onder de 65 graden Fahrenheit om goed te ontkiemen . Probeer het plaatsen van de zaden in de koelkast voor twee weken voor het planten ze in de tuin . Plant in de herfst in de zuidelijke regio's en in het vroege voorjaar in de noordelijke gebieden . Zaaien direct in de tuin , het plaatsen van hen 1/8 inch diep en 4-6 centimeter uit elkaar in rijen 1-2 meter uit elkaar . Plant in een zonnige omgeving van de tuin die licht alkalische bodem en een goede afwatering heeft . Ridderspoor maakt een mooie massa aanplant en werkt goed als een border plant.


From:http://tuin.98905.com/plants-flowers-herbs/growing-flowers/1002105832.html

Auteursrecht © Huis Tuin Alle rechten voorbehouden.