Home & Garden >> Huis Tuin >> Plants, Flowers & Herbs >> groeiende Bloemen >> Content

bestuiving & Duurzaamheid van Vingerhoedskruid

Met hun lange spitsen van opzichtige bloesems, vingerhoedskruid ( . Digitalis spp ) zijn geschikt voor grens of achtergrond aanplant. Verschillende soorten hommels bestuiven de klokvormige bloemen . Inheems in Europa , Noord-Afrika en Azië , zijn er 19 tot 25 soorten. Vingerhoedskruid zijn biennnial of vaste plant , en ze reseed voor een lange aanwezigheid in de tuin . Naast hun waarde als sierplanten , vingerhoedskruid opbrengst het hart medicijn digitalis , en de planten zijn giftig indien gegeten . Bloemen Aanpassingen

Vingerhoedskruid bloemen hebben de neiging om de massa aan een kant van de stengel. Deze zorgen voor een geweldige tuin scherm en maakt hommels meer efficiëntie bij het verzamelen van nectar en stuifmeel . De bloem breedte overeenkomt met de lichaamsgrootte van de honingbij . De bloemen hebben een prominente onderlip gemarkeerd met spikkels die dienen als hommel landing gidsen . Vanuit deze landing platform , de hommel duwt naar binnen om de pool van nectar te bereiken aan de onderkant van de bloem. Daarbij , hun lichamen contact op met de pollen -dragende helmknoppen aan de bovenkant van de bloem , de overdracht van het stuifmeel aan de vrouwelijke stigma op een andere bloem zodat zaden kunnen vormen.
Andere Bloem Bezoekers < br >

Foxgloves ontstond in de Oude Wereld gebieden waar kolibries niet voorkomen , dus hommels alleen bestuiven de bloemen in hun oorspronkelijke habitat. In Noord-Amerikaanse tuinen , kolibries bezoek vingerhoedskruid bloemen en kan ze bestuiven , hoewel de primaire bestuivers zijn nog hommels . De attractie voor de kolibrie is de suikerrijke nectar . Af en toe zal andere soorten bijen bezoeken de bloemen, maar zijn niet effectief bestuivers .
Robuustheid

De hoogste groeiende vingerhoedskruid komen vaak vingerhoedskruid ( Digitalis purpurea ) en roestige vingerhoedskruid ( Digitalis ferruginea ) , die beide bloemstelen die kan oplopen tot 5-6 meter hoog . De stevige stelen soms moeten staking rechtop te blijven . Gemeenschappelijke vingerhoedskruid heeft invasiveness beperkt in sommige habitats . Andere soorten met kortere stelen , zoals geel vingerhoedskruid ( Digitalis grandiflora ) en toorts vingerhoedskruid (Digitalis thapsi ) , hebben kortere stengels tot 3 meter hoog en hebben ondersteuning nodig . Stevige tweejaarlijkse vingerhoedskruid groeien een basaal rozet het eerste jaar en de bloemen het tweede jaar . De hybride aardbei vingerhoedskruid (Digitalis x mertonensis ) langer duurt dan twee jaar , groeit in Amerikaanse ministerie van Landbouw planten winterhardheid zones 3 tot en met 9 .
Tuin Presence

Vingerhoedskruid hebben duurzame aanwezigheid tuin . Bloei periodes zijn uitgebreid , waardoor lang kleur aan de tuin , en je kunt terug na de bloei voor rebloom snijd de belangrijkste stam . Om reseed voor blijvende aanwezigheid tuin , laat de bloemstengels tot na zaden rijpen en zelf- zeug . Sommige soorten inheems in het Middellandse-Zeegebied doen het goed in drogere , warmere klimaten , en anderen die groeien als bos understory planten best doen in gebieden met een koeler en vochtiger zomers. Soorten voor koelere gebieden komen vaak vingerhoedskruid en roestig vingerhoedskruid , zowel winterhard in USDA planten winterhardheid zones 4 tot en met 8 , en geel vingerhoedskruid in USDA zones 3 tot en met 8 . Voor warmere gebieden , overweeg mullein vingerhoedskruid , groeien in USDA zones 5 tot en met 9 , en de Griekse vingerhoedskruid ( Digitalis lanata ) , winterhard in USDA zones 4 tot en met 9 .


From:http://tuin.98905.com/plants-flowers-herbs/growing-flowers/1002022755.html

Auteursrecht © Huis Tuin Alle rechten voorbehouden.