Home & Garden >> Huis Tuin >> Plants, Flowers & Herbs >> groeiende Edibles >> Content

Wat te doen met extra rijpe perziken

Perziken rijpen beste aan de boom , maar ze moeten snel worden na de oogst om te voorkomen dat ze bederven . Een grote partij rijpe perziken kan worden behouden of worden gebruikt in recepten die veel perziken . Voor dergelijke recepten , bereid met verse , rijpe perziken in plaats van bevroren of uit blik zal diepte aan de smaak van het gerecht . Bij het zoeken naar manieren om uw extra perziken gebruiken , verder denken dan de traditionele perzik recepten en nieuwe toepassingen te verkennen . Soep

Soep is niet een warme schotel gegoten uit een rood en wit kan. Serveer een gekoelde perzik soep als voorgerecht of dessert voor een verfrissende draai aan meer traditionele soepen . Pureren perziken in een soep vraagt ​​veel fruit , en het kan u helpen bij het reinigen van uw koelkast van al gerijpt , maar niet beschimmeld , perziken . Een recept maakt gebruik van 6-10 perziken gepureerd met een hele zaadjes meloen en half - en - half om de soep te maken. Perziken en ander steenfruit profiteren van de toevoeging van amandel- extract of amaretto de smaak van het fruit in de schotel uit te brengen . Amandel aroma verhoogt de peachiness omdat de twee planten worden gerelateerd .
Jam

Adopteer een oud gebruik voor het ophangen van fruit voor later gebruik , en maak je eigen perzik jam . Jam recepten zijn gemaakt in bulk , en de afgewerkte kruiderij , mits goed ingeblikt , zal duren voor enkele maanden bij kamertemperatuur. De jam vereist alleen perziken , suiker , pectine en citroensap . Kijk voor pectine in de supermarkten in de buurt van de kruiden of gespecialiseerde winkels met voedsel conservenindustrie benodigdheden. Met jam recepten en inblikken instructies , altijd volg de bedragen en de instructies in het recept . Afwijken van het recept zou kunnen leiden tot het bederf van de jam tijdens de opslag.
Salsa

Zoet en kruidig, perzik salsa is een fruitige verandering van tempo van de gebruikelijke basis van tomaten kruiderij . Serveer perzik salsa met gegrilde kip of vis of als dip voor tortillachips . Chef-kok Mike van Xavier University heeft een recept voor perzik - jalapeno salsa . Combineer gehakt perziken , honing, peper , knoflook en rode uien samen . Maak de salsa de dag voordat u het dienen om de smaken te combineren .
Pureer

Peach puree winkels goed in de vriezer en heeft vele toepassingen . Schil en pit de perziken en pureer ze met water in een keukenmachine met 1/8 theelepel. ascorbinezuur kleur behouden . Je moet de puree stam door kaasdoek voor het invriezen , en giet dan de gepureerde perziken in een ijsbakje en vries tot solide. Breng de bevroren perzik blokjes om een luchtdichte container en vries tot gebruik . Als u klaar bent , warm een of twee perzikpuree kubussen voor het maken van een topping voor ijs , pannenkoeken of wafels . Je moet de blokjes ontdooien om perzik soep te maken , of vallen de ijsblokjes in een blender met andere vruchten en yoghurt voor een ijskoude smoothie .


From:http://tuin.98905.com/plants-flowers-herbs/growing-edibles/1002104706.html

Auteursrecht © Huis Tuin Alle rechten voorbehouden.