Home & Garden >> Huis Tuin >> Plants, Flowers & Herbs >> groeiende Edibles >> Content

Hoe maak je een Kiwi Tree kweken uit zaad

zacht , groen vruchtvlees De kiwi 's , bezaaid met tientallen kleine zwarte zaden , maakt een aantrekkelijke aanvulling op een tropische fruitschaal . De meeste kiwi planten gedijen in USDA Zones 8 en hoger , omdat zelfs een lichte vorst de tere bloesems kan doden . Hardy kiwi's zijn veel flexibeler , en ze leven via onderstaande vrieskou ervaren tijdens de winters van de noordelijke Verenigde Staten . Start een kiwi plant uit zaad en genieten van de schoonheid als een kamerplant , of groeien buiten en oogst sappige vruchten in ongeveer vijf years.Things U vindt Goedkope 3 -inch container
potgrond
Zand < br nodig > Perliet ( optioneel ) op verzegelde zak of container
Toon meer instructies
1

Verwijder de zaden van een kiwi als je niet een droge zaden klaar . Snijd een kiwi in de helft. Knip een stuk groen vruchtvlees dat sommige zaden bevat . Kopen van 2

Verwijder zoveel van het vlees mogelijk . Plaats de zaden in een klein kopje en vul de beker met lauw water . Voorzichtig wassen de zaden om de rest van het vlees te verwijderen . Giet het water langzaam uit . Zet de zaden weg om te drogen gedurende ten minste twee dagen .
3

Koel kiwi zaden te helpen kiemkracht, indien gewenst. Vul een bakje met vochtige perliet . Stel de zaden in de perliet en bedek de container. Zet de container in de koelkast ingesteld op 40 graden Fahrenheit . Laat de container in de koelkast gedurende vier maanden .
4

een 3-inch container vullen met steriele potgrond . Strooi de zaden over de bovenkant van de mix en nauwelijks bedek ze met de bodem .
5

Bevochtig de bodem en zet de container in een afgesloten tas of een plastic doos . Dit houdt de vochtigheid hoog, zodat de zaden ontkiemen .

Wacht
6 voor de kiwi zaden te ontkiemen . Neem de kiwi zaailingen uit de verzegelde zak of de container zodra ze zich voordoen . Strooi zand dun op de bovenste laag van de potgrond .

Wacht
7 voor de kiwi zaailingen om ten minste vier echte bladeren groeien . Transplantatie de zaailingen om een ​​grotere container of , indien gewenst , plant ze op een zonnige locatie in de tuin . Als je in een koud gebied leven , alleen planten winterharde kiwi's buiten . De meeste kiwi's zijn zeer gevoelig voor kou .


From:http://tuin.98905.com/plants-flowers-herbs/growing-edibles/1002104567.html

Auteursrecht © Huis Tuin Alle rechten voorbehouden.