Huis Tuin

Huis Tuin

Hoe te Propageren Agave

Agave is een intrigerende woestijn succulent met stevige , zwaard - vormige bladeren die naar buiten groeien in een rozet vorm . Agaves zijn verkrijgbaar in maten variërend van dwergvariëteiten een paar centimeter lang , tot reuzen die zal groeien tot een hoogte van 40 meter en meer op de vervaldag. Hoewel agave planten kan worden vermeerderd door zaad , de makkelijkste manier is om een nieuwe installatie starten vanaf een uitloper , of " jong, " die groeit uit een moederplant . Plant de nieuwe agave buiten of til hem als kamerplant als je in een klimaat met koude winters.Things Je
Planting container
Zand en commerciële potgrond of potgrond Need for cactus
Sharp , schoon leven mes
schaar of snoeischaar
All -purpose water oplosbare meststof
Toon meer instructies
1

een beplanting container vullen met half zand en half commerciële potgrond , of een commerciële potgrond geformuleerd voor cactus. Elke container zal werken, maar een 1 - liter koffie kan met drainage gaatjes prikte in de bodem zorgt ervoor dat de nieuwe agave niet vereist verpotten voor minstens een jaar . Kopen van 2

Gebruik een scherp , schoon mes om een zijtak , of " jong, " cut van de basis van een grotere , gezonde agave . Omvatten de stengel dat de pup hecht van de moederplant , anders zal er niets om een ​​nieuwe wortel ontwikkelen. U mag in staat zijn om de uitloper te verwijderen met de hand, maar handschoenen dragen omdat de meeste agave bladeren hebben een zeer scherpe punten .

Knip
3 eventuele beschadigde wortels met een schaar of tuin schaar en laat ongeveer een kwart inch van de wortels op de pup .

Zet Dompel de basis van de uitloper in wroeten hormoon en plant hem in de potgrond .
4 de nieuwe agave buiten in gefilterd zonlicht of binnenshuis houden in heldere , maar indirect licht . Wanneer u nieuwe groei opmerken , bewegen de agave in de volle zon .
5

Houd de potgrond licht vochtig . Vergeet niet dat rot is de vijand van alle vetplanten . Sta niet toe dat de grond te drassig zijn en nooit laat de onderkant van de aanplant container zitten in het water .
6

Voed de agave een all-purpose , in water oplosbare meststof in april en opnieuw in juli . Breng de meststof volgens de aanwijzingen op de verpakking .

Hoe om te groeien Vijgcactus uit zaden

De stekelige cactus , Opuntia compressa syn . O. humifusa , is een inwoner van Mexico , maar het wordt vaak gevonden in de droge woestijn gebieden . Al generaties lang de vijgcactus gebruikt voor voedsel. De bladeren worden geschild, gebakken en gegeten en de zaden worden tot meel vermalen en verwerkt tot pannenkoeken of flatbread . Vijgcactus is winterhard in de zones 4 tot en met 10 . Een volwas

Meer dan ooit