Home & Garden >> Huis Tuin >> Plants, Flowers & Herbs >> groeiende Cactus >> Content

Je kan vast een cactus die Has Broken

? Cactussen zijn langzaam groeiende vetplanten met goed ontwikkelde vasculaire systemen of systemen die het vervoer van voedsel en water door het systeem . Dankzij dit systeem , als een stukje afbreekt de cactus , zijn er verschillende mogelijkheden om het te redden , of het enten of het planten van het stuk als een nieuw exemplaar. Enten

Gebroken stukken hebben vaak scherpe randen en beschadigde weefsels , dus als je om simpel gezegd het gebroken stuk terug op de cactus en bind het op zijn plaats , is de kans op succes gering. Als de gewonde einde op de gebroken stuk en de stub gelijkmatig werden gesneden met een scherp mes en gij zult binden de gebroken stuk op zijn plaats op de stomp , de kansen van de cactus genezing veel groter . Dit is vanwege het gemak van enten cactussen en zeer grote kans cactussen van dezelfde soort succes enten . Als alternatief kan je het gebroken stuk te enten op een andere cactus , bij voorkeur van dezelfde soort .
Planting Pieces

U kunt ook planten gebroken stukken om nieuwe cactussen maken . Het is het beste , echter , laat het gebroken stuk schurft over voor een paar dagen in een warme , droge ruimte met een goede circulatie problemen met schimmelziekte invoeren langs de gebroken rand te voorkomen . Als alternatief kan je de gebroken rand dompelen in een anti -schimmel oplossing van zwavel . Als het stuk afbrak wegens ziekte of infectie van de belangrijkste plant, verwijder de zieke delen met een scherp , ontsmet mes eerst of de ziekte zal beweren het gebroken stuk ook.
esthetiek

enten laat littekens . Dit is niet een groot probleem als je een doorsnede cactus en het was een hele sectie die afbrak . Voor veel cactussen echter een gebroken gedeelte geënt terug in plaats ziet gewonde , zelfs als het implantaat geneest . Het kan beter zijn om de stomp terug naar een sectie verder of dichter bij het belangrijkste gedeelte van de cactus, afhankelijk van het type van de cactus , en opnieuw te bevestigen het gebroken stuk trim. Als je het gebroken stuk voor een nieuwe cactus zullen planten of gewoon gooi het geheel , het helpt om de cactus trimmen , indien mogelijk , om gekartelde randen of vreemd uitziende stronken verwijderen .
Overwegingen < br >

Als de pauze is naast of op de basis van de cactus , is het meestal makkelijker om gewoon toestaan ​​dat de gebroken cactus stuk schurft over en vervolgens opnieuw plant hem in plaats van proberen om een ​​transplantaat te nemen krijgen . De wond is vatbaar voor schimmelinfecties , vooral als de grond vochtig is of in contact komt met het enten gewricht.


From:http://tuin.98905.com/plants-flowers-herbs/growing-cactus/1002103748.html

Auteursrecht © Huis Tuin Alle rechten voorbehouden.