Huis Tuin

Huis Tuin

De functies van een Cactus

Cactus planten zijn veel meer dan alleen wervelkolom bedekte woestijnplanten . In werkelijkheid , de cactus familie omvat een grote verscheidenheid aan veelzijdige en nuttige planten die zowel aantrekkelijk en gemakkelijk te kweken. In droge gebieden en droogte-resistente tuinen , cactus is ideaal omdat het water kan opslaan op zijn eigen. Vele cactus soorten weer mooi , exotisch uitziende bloemen. Met hun vele soorten en maten , cactussen kunnen ook dienen als sier-en landschap planten zonder dat veel onderhoud . Droogte Weerstand

Cactus is een van de beste keuzes voor een droogte -resistente tuin in droge gebieden en kan helpen hoveniers en tuinarchitecten verminderen waterverbruik . Droogte-resistente tuinen zijn die zijn ontworpen om te gedijen , zelfs wanneer regenval is zeldzaam , en geen irrigatie nodig. Cactussen zijn vetplanten en kan water opslaan in hun stengels voor gebruik tijdens periodes van droogte . Het gemak van de groeiende cactus maakt het onderhouden van een landschap meer haalbaar . Overbewatering is een van de meest voorkomende manieren om een cactus te doden . Water niet vaak , vooral in de winter .
Sierbloemen

Ondanks hun vaak intimiderend en pijnlijke stekels , cactus planten produceren vaak een aantal van de showiest bloemen tussen planten . Plant bloemdragende cactussen als sier aanvullingen zowel binnen als buiten . De bloemen hebben de neiging in aantal beperkt , maar zijn vaak groot , hebben een groot aantal bloemblaadjes en komen in verschillende vormen . Dit geldt vooral van Epiphyllum , de orchidee cactus , die bloemen groeit tot 8 centimeter in diameter die een sterke geur afgeven . Soehrensia bruchii draagt ​​levendige rode bloemblaadjes, terwijl Trichocereus lamprochlorus ontploft een grote bloei in fel geel .
Landscaping

Plant cactussen in een landschap functie om textuur toe te voegen en vorm te geven aan een werf , of open plekken vullen met veelzijdigheid en afwisseling. Grow lithops als je laagblijvende , kleine exemplaren nodig . Lithops worden " levende stenen " of " bloei stenen ", omdat ze na te bootsen rotsen. Andere cactussen kunnen ook dienen als potplanten , zoals Crassula's . Groeien een groter cactus , zoals Saguarop , om verticale ruimte te vullen in een landschap . Afhankelijk van de soort , kan cactussen rond en klein zijn , of groeien extreem groot , en kunnen schaduw - liefhebbende of in de zon liefdevolle planten .
Voedsel

Bepaalde rassen cactus kan ook functioneren als eetbare voedselgewassen . De Mexicaanse gerecht " nopales " is gemaakt van jonge stengels van de cactusvijg cactus.The textuur en smaak is vergelijkbaar met groene bonen . De cactusvijg kleine bladeren worden ook gebruikt als een knapperige sla. Texas A & M Agrilife Extension beveelt voorbereiding nopales als volgt : Verwijder doornen met een dunschiller of een mes als ze aanwezig zijn. Snijd ze in vierkantjes en kook met gehakte ui , zout en soda gaar.

Hoe te Reroot Cactus

Cactus planten zijn gekweekt uit zaad en uit stek . Stekken zijn sneller dan cactus groeit uit zaad en kan worden bereikt door zelfs beginnende cactus kwekers . Het belangrijkste onderdeel van rerooting een cactus deel is ervoor te zorgen dat het volledig droog is , zodat het niet rot voordat deze wortels kunnen groeien . Zolang droge omstandigheden worden gehandhaafd , de kans op succesvolle bewo

Meer dan ooit