Huis Tuin

Huis Tuin

Hoe de moeder - in-Law Seat Cactus zijn naam kreeg

De moeder - in-law zitplaats of moeder-in -law's kussen cactus ( Echinocactus grusonii ) kreeg zijn gemeenschappelijke naam als een soort wrange grap , hoewel die voor het eerst kwam met het onbekend . Het idee is dat als je niet wilt dat je moeder - in-law om rond te hangen en maak je het leven zuur , dan is deze korte , ronde cactus met scherpe stekels is de perfecte plek voor haar . Als ze om te zitten op de cactus zitten, zal ze haar bezoek kort te maken . Belangrijkste gemeenschappelijke naam van de plant is gouden barrel cactus. Het identificeren van functies

De zwaar geribbelde moeder-in -law's vervoeren cactus groeit langzaam in een vat vorm die meer dan 3 meter hoog en 3 meter breed kan zijn. Zijn vat - achtige stam is lichtgroen , maar de plant ontving de " gouden " onderdeel van haar " gouden barrel" naam om zijn vele gele stekels die oplichten in het zonlicht . Een volwassen exemplaar geteeld in de volle zon levert levendige - gele bloemen in een cirkel op de top . De bloemen zijn van 3 1/3 tot 4 1/3 inch breed en sluit 's nachts , en ze kunnen worden gedekt door de crème- gekleurde wol op de cactus ' top . De cactus wordt beschouwd als schoonheid winnen als hij ouder wordt .
Teeltklimaat

Mother -in- law's vervoeren cactus is inheems in de Rio Moctezuma Valley in centraal Mexico . Hoewel het wordt steeds bedreigde in het wild , het is een van de wijdst gecultiveerde cactus soorten. Het is winterhard buiten in Amerikaanse ministerie van Landbouw planten winterhardheid zones 9 tot 12 .
Indoor en Outdoor Cultuur

Als u groeien een moeder-in -law's zetel cactus in een pot , vul de bodem een kwart van de pot met grind of gebroken servies om de drainage te bevorderen . Vul de rest van de pot met lava gruis , klei of puimsteen gecombineerd met teelaarde of turf . De cactus moet jaarlijks verpot te geven verse grond , maar je hoeft niet om de pot te vergroten . Bij gebruik buiten gegroeid , kan het in de halfschaduw , volle zon of andere felle belichting . Als je het groeien in de schaduw , laat het langzaam aan te passen aan het licht voordat het in de volle zon bewegen . Als je het binnenshuis groeien , geef het helder licht en een aantal direct zonlicht . Een moeder -in- law's vervoeren cactus heeft veel water tijdens de zomer groeicyclus , maar niet te veel water het of laat het water zitten over zijn roots . De grond moet laten drogen tussen de gietbeurten . De cactus ' vet steel kan branden of vatbaar voor schimmelinfecties als nat wordt wanneer het in zonlicht .
Seed
Kiemkracht

Toen hij nog klein, een moeder -in- wet zetel cactus is te vinden op vele kwekerijen , maar u kunt een of meer van hen kweken uit zaad . De plant levert rijpe zaaddozen enkele maanden na zijn bloemen sterven. Schraap de kleine , mahonie of roodachtig oranje zaden met een mes , week ze een nacht in water en leg ze in een kieming lade met veenmos , vermiculiet en grof zand . Bedek de lade met glas , houden de bodem vochtig en de zaden moeten ontkiemen in 2-6 weken .

Hoe naar Cacti Plant in een Schotel Tuin

Met een goede fantasie en een beetje tijd, kunt u een miniatuur woestijnlandschap in een schotel tuin die past op uw bureau of tafel te creëren . Vul het gerecht tuin met een verscheidenheid aan cactussen - stoere , onafhankelijke planten die het best groeien zonder veel aandacht . Zodra de schotel tuin is gevestigd, kunt u achterover leunen en genieten van uw handwerk . Een woestijn gerecht tuin

Meer dan ooit