Huis Tuin

Huis Tuin

Wat doen Bosbessen groeien op

? Bosbessen zijn de leden van het geslacht Vaccinium , een groep die ongeveer 450 soorten bevat en omvat veenbessen , bosbessen en bosbessen . In de Verenigde Staten , zijn er in wezen vijf soorten bosbessenstruiken : highbush ( noordelijke en zuidelijke ) , rabbiteye , lowbush en half - hoog . Elke groep heeft verschillende groeiende gewoonten en kenmerken en zijn makkelijk om zo lang als je de juiste variëteit voor uw omgeving te laten groeien . Noord-Highbush Bosbessen

Noord highbush bosbessen ( V. corymbosum ) is de meest geteelde bosbessen in de Verenigde Staten . Het is inheems in het noordoosten van de Verenigde Staten en is daar nog steeds geteeld . Highbush bosbessen groeien tussen 5 - tot 9 - meter hoog , afhankelijk van de cultivar . Hoewel sommige soorten van noordelijke highbush worden beschouwd zelfbestuivend , produceren ze meestal een groter gewas als kruisbestuiving . Northern highbush vergen doorgaans tussen 600 tot 1000 koelen uren , de uren tussen 35 en 45 graden Fahrenheit , elke winter .
Zuid Highbush Bosbessen

Zuid highbush bosbessen ( V. darrowii ) is een hybride tussen Noord highbush en een of meer zuidelijke soorten bosbessen . Ze hebben een lagere koudebehoefte dan noordelijke highbush , meestal tussen de 200 en 600 uur , waardoor ze worden geteeld in het zuiden van de Verenigde Staten . Ze groeien meestal tussen de 6 - tot 8 - meter hoog . Zoals met Noord highbush , kunnen deze bosbessenstruiken worden vermeld als zelfbestuivend , maar zal beter doen als cross- bestoven . Rabbiteyes kan worden gebruikt als een bestuiver voor Zuid highbush , hoewel zuidelijke highbush piek bloei is meestal voor rabbiteyes ' .
Rabbiteye Bosbessen

Rabbiteye ( V. virgatum , syn . V. ashe ) is een soort bosbes vaak geplant en wilde geteeld in het zuidoosten van de Verenigde Staten . Het is meer aanpasbaar aan grondsoorten zoals hoge pH-waarde , droge grond en minder vruchtbare gronden . Ze zijn niet zo winterhard deels omdat ze eerder bloeien en uiterlijk highbush rijpen . Rabbiteyes groeien van 6 - tot 10 - meter hoog . De meeste rabbiteye zijn niet zelfbestuivend en vereisen kruisbestuiving . Rabbiteyes kan worden gebruikt als een bestuiver voor Zuid highbush , hoewel rabbiteye piek bloei is meestal na zuidelijke highbush 's .
Lowbush Bosbessen

lowbush ( V. angustifolium ) worden over geteeld de noordelijke Verenigde Staten en nog steeds geoogst in het wild. Lowbush wordt gezegd dat het een betere smaak dan andere bosbessen hebben . Het is veel korter dan andere soorten bosbessen , alleen maar groeien ongeveer 1/2- tot 2 meter hoog . Ze hebben donkergroene bladeren, die een roodachtig brons draaien in de herfst.
Half - Hoge Bosbessen

Half - hoge bosbessen zijn een kruising tussen Noord highbush en lowbush bosbessen. Ze werden ontworpen om een bosbes voor de koudere klimaten . Half - hoge bosbessen kunnen temperaturen in de winter zo laag als -35 tot -45 graden Celsius verdragen . Ze groeien ongeveer 3 - tot 4 - meter hoog . Fruit opbrengst voor half - hoge bosbessen is doorgaans lager dan de opbrengst highbush 's te zijn , maar ze hebben een goede bes kwaliteit en behouden van een "wilde" bosbessenaroma .

Life Cycle van een Blueberry Bush

Bosbessen zijn populaire vrucht voor thuis groeit, vooral in gebieden met een vochtige of zure grond . Deze bussen vrucht die goed werkt voor vers , gekookt of bevroren gebruik . Net als andere planten , bosbessenstruiken gaan door een specifieke set van fasen in de loop van hun leven. Deze levensduur kan worden beïnvloed , maar niet gewijzigd door omgevingsfactoren . Zaad Elke bosbessen fruit b

Meer dan ooit