Home & Garden >> Huis Tuin >> Plants, Flowers & Herbs >> groeiende Bosbessen >> Content

Het planten Tips voor Michigan Blueberry Kwekers

Blueberry planten liever zeer specifieke omstandigheden ter plaatse voor een optimale bessen productie en de gezondheid van planten . Gebieden van Michigan , met name in het zuidwesten van de staat , hebben geschikte klimaat en de bodem voor maximale bosbessen opbrengst. Of een teler is het planten van slechts een plant of duizenden bosbessenstruiken , zijn er verschillende factoren die voor of tijdens het planten om succes te garanderen moeten worden overwogen . Kies een geschikte plaats

Lokale klimaat moet in aanmerking worden genomen , als onderdeel van Michigan zijn te koud voor highbush bosbessen. Bosbessen vereisen een groeiseizoen van 160 dagen en de winter temperaturen die blijven boven -20 graden Fahrenheit . Vermijd laaggelegen gebieden , omringd door bossen die gevoelig zijn voor late vorst in het voorjaar zijn .
Bereid de bodem

Blueberry planten zijn kieskeurig , met zeer specifieke bodem eisen . Verhoog de hoeveelheid organische stof in de bodem door het opnemen van turf , schors of stro . Kies een site met goed gedraineerde grond en een water tafel 14-22 cm onder het maaiveld . Planten vereisen een zure bodem en presteren het beste wanneer de pH van de bodem valt tussen 4.5 en 5.0 . Test de bodem te zorgen voor de pH is geschikt , en wijziging van de bodem als dat nodig is. Behandel bodems met een pH lager dan voor met dolomiet kalksteen ; gronden te wijzigen met een hoge pH door toevoeging van zwavel.
Kies geschikte variëteiten

Verschillende rassen hebben eigenschappen die ze meer of minder gewenst in verschillende situaties te maken. Rassen zoals Northland , Patriot en Blueray zijn tolerant ten opzichte van koud weer . Blueray , Spartan en Bluecrop zijn best als pick - je-eigen bessen terwijl Bluecrop , Jersey en Rubel zijn geschikt voor mechanische oogst . Rassen te produceren bessen op verschillende tijdstippen , zodat planten meerdere rassen aan het oogstseizoen te verlengen .
Kiezen van planten

planten kopen van gerenommeerde kwekers of kwekerijen die een staat certificering van hebben inspectie. Hoge kwaliteit , zal ziektevrije planten het beste presteren . Kies de leeftijd en de grootte van de planten aan te schaffen door het bepalen van de begroting en de tijdsdruk .
Plan voor Bestuiving

Bosbessen vereisen bijen om fruit te produceren. Inheemse bijen zijn meestal voldoende voor individuele planten , maar grote commerciële kwekers zullen profiteren van de invoering van honingbij bijenkasten om aanplant. Als de omstandigheden tijdens de bloei zijn koel en regenachtig , kunnen bijen niet effectief bestuiven van de planten. Gibberellinezuur kan worden gespoten om fruit - set induceren
Onkruidbestrijding

Heb herbiciden pas geplante bosbes velden tijdens het eerste jaar van groei niet van toepassing - . Dit wil schade planten. Alleen cultiveren onkruid 1-2 cm diep . Controle onkruid vóór het planten met niet- residuele herbiciden of groeien bepaalde dekking gewassen zoals rogge op het veld voor een jaar of twee voordat het planten van de bosbessen.
Instellen Planten
< p > Plant de blauwe bes zaailingen of jonge boompjes in de herfst of het voorjaar , zodra de bodem is werkbaar. Space rijen als nodig apparatuur tegemoet . Ruimte planten 4-6 meter uit elkaar , afhankelijk van de bodemvruchtbaarheid. Zet planten 1-2 centimeter dieper dan ze in de kwekerij waren . Als de bodem is vooral zand , zal de bosbessen planten profiteren en sneller geworden opgericht als een schop van zuur turf wordt toegevoegd aan elk plantgat .
Bemesting

Ongeveer een maand na het planten , bemesten elke plant met ongeveer 1 oz . van 20-0-10-5 en dergelijke meststoffen . Strooi de meststof binnen 12 tot 18 centimeter van de plant , het vermijden van de stengel en bladeren.


From:http://tuin.98905.com/plants-flowers-herbs/growing-blueberries/1002022032.html

Auteursrecht © Huis Tuin Alle rechten voorbehouden.